Еко подорож «У злагоді з природою»”

Щороку 3 березня відзначається Всесвітній день дикої природи, встановлений у 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН. Ця дата пов’язана з подією 1973 року, коли у м. Вашингтон (США) була підписана одна з найбільших угод з охорони дикої природи – Конвенція про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES). Наразі до Конвенції долучилося 183 держави, в тому числі й Україна. 

Відзначення згаданого міжнародного дня являє собою унікальну можливість ознайомитися з красою і розмаїттям форм дикої природи, а також підвищити свідомість та розуміння необхідності збереження видів дикої флори та фауни. 3 березня в бібліотеці-філії №14 (вул. Олександра Довженка,12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради до Всесвітнього дня дикої природи відбулася захоплююча еко-подорож «У злагоді з природою».

Вікно у дивосвіт дикої природи від дольодовикового періоду до сучасного стану мешканців флори і фауни  відкривали відвідувачі бібліотеки за допомогою енциклопедій, довідників, фотоальбомів,  викладених в читальному залі. З ними можна подорожувати до світу тварин, які мешкають у лісі, у морі, в пустелі, в горах, дізнатись про тварин-рекордсменів та зрозуміти важливість збереження довкілля. Бібліотекарка дитячого відділу ознайомила дітей з різноманіттям природи, використавши набір карток «Світ тварин». Складаючи пазли з малюнками, діти пізнавали особливість та цінність життя диких тварин на нашій планеті Земля! Привертаючи увагу до необхідності шанобливого ставлення, збереження та охорони природного середовища гостям заходу була підібрана література на дану тему: Вільямс Рейчел «Приховані дива», Бестард Айна «Що ховається у лісі», Цеханська О.Ф. «Атлас тварин», Квітка О. «У лісі», «На півночі», Шостак Л. «Абетка для хлопчиків та дівчаток про рибок, птахів, комах, звіряток, тощо.  Пам’ятаймо, що дика природа – це невід’ємна частина нашої планети. Зараз планету населяє один відсоток диких тварин від тієї чисельності, що жили на нашій планеті за час її існування. Закликаємо всіх громадян свідомо й дбайливо ставитись до багатств дикої природи, берегти їх і примножувати заради майбутніх поколінь.

Відповідальні за проведення Араджіоні С.П., Вінтон Н.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top