Електронна презентація «Чорнобильський відголос екотехногенної трагедії»

26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася найбільша в історії атомної енергетики аварія. Реактор четвертого енергоблока вибухнув, радіоактивні частки йоду, стронцію та цезію поширилися на північну частину України та територію інших країн.

27 квітня 2022 року  о 13.30 годині, в бібліотеці-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132- А) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради,  була підготовлена і проведена  електронна презентація «Чорнобильський відголос екотехногенної трагедії». Ця презентація, як промінець пам’яті,  освітила такий  вже далекий, але болючий спомин  про події 1986 року, коли мирний атом вийшов із під контролю людини і наніс страшний удар, одним махом перетворивши квітучі міста у пустку і розруху, а людські долі у смуток і біль. 

Це найбільша в історії людства техногенна катастрофа  на АЕС локального характеру, але з глобальними наслідками. Її відлуння ми відчуваємо і зараз. Деякі факти про аварію на ЧАЕС пропонуємо переглянути у презентації, яка присвячена роковинам трагедії.

Працівники бібліотеки-філії №4 коментували події та факти, що відображалися на екрані презентації.

В читальному залі була підготовлена і представлена  книжкова викладка літератури  «Чорнобиль: зона відчуження».

Відповідальні за проведення: Лесик Л. А., Магас М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top