”Жива вода Шевченкового слова”

Так от, бач, живу, учусь, нікому не кланяюсь і нікого не боюсь, окроме Бога.
Велике щастя буть вольним чоловіком: робиш, що хочеш, ніхто тебе не спинить.
Т.Г. Шевченко.

06.03-14.03 на абонементі ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, представлена протягом тижня виставка-персоналія ”Жива вода Шевченкового слова” (до 207 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка).

Для багатьох поколінь українців – і не тільки українців – Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами. Та це лише ілюзія. Шевченко як явище велике й вічне – невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з її буттям продов­жується нею, вбираючи в себе нові дні і новий досвід народу, відзиваючись на нові болі й думи, стаючи до нових скрижалів долі. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення.

Ми на вічнім шляху до Шевченка… Ми щиро захоплюємося високим образом Кобзаря, його громадянською принциповістю і моральною чистотою, почуттям соціальної і національної справедливості, відданістю правді і свободі. Поезія Тараса Шевченка давно стала нетлінною і важливою частиною духовного єства українського народу. Шевченко для нас –  це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть. З чого черпають сили й надії. У глибини майбутнього посилав він свої непорушні заповіти синам свого народу. 

Працівники абонементу ЦБ долучились до Шевченкових читань.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top