“Закладка до улюбленої книги”

Я – красива закладка.

Я потрібна вам для порядку.

Дарма сторінки не гортай.

Де закладка, там читай!

23 вересня 2021 року бібліотекарі бібліотеки-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели майстер-клас “Закладка до улюбленої книги”.

Читання книг – захоплююче і корисне заняття. Навіть в епоху цифровізації, популярності електронних текстів, іноді хочеться взяти улюблену книгу в руки, і провести вихідний день чи вечір, насолоджуючись читанням та перегортаючи сторінку за сторінкою захоплюючої історії.

Скільки прекрасного в читанні: переміщення, занурення в незнані таємничі світи, нові враження та переживання, а ще – палітурка книги, така приємна на дотик, особливий запах сторінок і, звісно ж, закладка! Коли читаєш книгу,  обов’язково знадобиться закладка, щоб відразу повернутися на ту сторінку, де зупинився. І дуже часто діти, та й ми – дорослі, використовуємо замість закладки календарик (в кращому випадку), квиток, флаєр, олівець або обгортку від цукерки, чи просто листочок, складений навпіл. Погодьтеся, не дуже гарно виглядає така закладка. Якщо ти любиш читати, але не схвалюєш загинання куточків книжкових сторінок, то без неї не обійтись! Тож бібліотекарі запропонували і допомогли своїм читачам зробити яскраву оригінальну закладку своїми руками, яка неодмінно стане чудовою прикрасою улюбленої книги чи звичайного підручника!


Отже – закладки-кутики! Для того, щоб зробити яскраву закладку-кутик, не потрібно мати спеціальні матеріали чи володіти особливими навичками. Можна обійтись навіть без використання клею та ножиць, адже закладка виготовляється шляхом простого складання паперу.

Відповідно, для роботи знадобляться декілька кольорових аркушів формату А4, олівці або маркери для оформлення, ну і, звісно, трішечки уяви! Отримана фігура – готовий шаблон-кутик. Така закладка одягається на кут книжки. Вона буде дбайливо захищати куточки улюбленої книжки. Закладка може бути зроблена дитиною віком 3-4 років, звичайно під керівництвом мами, виховательки чи вчительки, які підкажуть, як складати основу закладки. Залишилося тільки прикрасити нашу закладку. А ось тут у дітей є можливість проявити власні творчі здібності та фантазію повною мірою! До трикутника можна приклеїти вушка, зуби, очі, крила чи розмалювати його. Таким чином звичайний паперовий кутик може перетворитися на казкове створіння, чудернацьку тваринку чи героя улюбленого мультфільму. Створення оригінальних закладок власноруч – це захопливо та весело! А дизайн закладки можна обирати на будь-який смак! Малюнок, аплікація, роздрукований шаблон – що завгодно. Красиві дрібниці непомітно роблять наше повсякденне життя приємнішим. А як виглядає ваша закладка для книг таки має значення, бо ж як приємно щодня користуватися простим творінням своїх рук та відчувати неабияке задоволення!

Відповідальна за проведення Даниляк Т.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top