«Залізом і кров’ю та силою духа: генеза і ріст української визвольної ідеї»

   Ніхто нам не збудує держави,

                                                                        коли ми самі її не збудуємо,

                                                                         і ніхто з нас не зробить нації,

                                                             коли ми самі нацією не схочемо бути.

В. Липинський

 

2017 рік в Україні  проголошений роком  Української революції 1917–1921 років.

1 листопада 1918 року волею українського народу утворилася Українська держава. Цей історичний відгомін неможливо знехтувати, адже це перщі кроки до незалежності України – створення ЗУНР. Цей досвід варто пам’ятати, аналізувати і робити висновки. Сьогоднішня Україна є спадкоємицею державницьких традицій, закладених революцією 1917–1921 років.

1 листопада 2017 року о 13:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся інформаційний брифінг «Залізом і кров’ю та силою духа: генеза і ріст української визвольної ідеї».

Бібліотекар читального залу Майя Шегда наголосила  на актуальністі даної проблеми в контексті сучасних подій,аналізувала перебіг подій періоду національно-визвольної революції в умовах повної окупації України військами Червоної армії, арміями генерала Денікіна та польськими збройними силами з одного боку та військами Австро-Угорщини з іншого. Свою розповідь вона ілюструвала спеціально підібраним тематичним відеорядом “Зродились ми великої години…” “Листопадовий чин” та утворення ЗУНР стала яскравою сторінкою історії України. Своїм існуванням вона показала незламну волю українського народу до незалежності у власній соборній державі…”, – цей вислів став ключовою цитатою інформації. Запрошені до обговорення теми користувачі бібліотеки активно цікавилися цією вагомою подією вітчизняної історії, задавали питання, ознайомлювалися з матеріалами виставки.

До заходу працівники бібліотеки підготували тематичну  виставку “Листопадовий чин”.

Відповідальна за проведення заходу  бібліотекар читального залу Майя Шегда.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top