Заочна зустріч з світовим класиком “Сльози і сміх Чарльза Діккенса”

7 лютого 2017 року о 12.00 на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16) в рамках Міжнародного десятиріччя культур (2013-2022) відбулася заочна зустріч з світовим класиком.

Бібліотекар ознайомила користувачів бібліотеки з творчістю Чарльза Діккенса – письменника вікторіанської епохи, який не тільки відобразив ії у своїх творах і порушив проблеми, котрі хвилювали англійське суспільство, а й намагався їх розв’язувати. Його активна літературна й громадська діяльність сприяла великим змінам – ліквідації боргових тюрем, реформ у галузі освіти і судочинства, збільшенню кількості доброчинних організацій і відродженню меценатства. Його любов до бідних і скривджених була справжньою, їм він дарував усю силу свого таланту, усю свою любов, відкривши їм поезію їхнього буденного життя, і став символом Англії прозаїчної.

Бібліотекар підкреслила, що у світову літературу Діккенс увійшов як один з найбільших гумористів. В нього є особлива сила здатна викликати й сльози і сміх. Використовуючи сміх як могутнього засобу викриття і критики, він вдавався до нього також, намагаючись затвердити свої утопічні ідеї.

Творчість Діккенса (романи, нариси, розповіді) зробило моральний вплив на покоління читачів, відкриваючи перед ними духовну красу людей, такі вічні цінності, як доброта, жаль, любов, дружба.

Масовий захід проведений для широкого кола користувачів бібліотеки, відповідальна бібліотекар абонементу ЦБ Лисенко Л.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top