“Запали свічку пам’яті”

        Голод… Це страшне слово повертає нас в ті далекі 1932-1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. Вшанування жертв Голодомору – це воскресіння нашої пам’яті. Пам’ять про знищених і невинно убієнних має об’єднати у великій скорботі всіх, хто любить Україну, незалежно від національності і мови спілкування – тобто весь український народ.

З метою гідного вшанування жертв Голодомору, працівники бібліотеки-філії № 7 (вул. Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськради провели 26 листопада 2021 року в ліцеї № 13 хвилинку пам’яті і скорботи “Запали свічку пам’яті”.

Захід було розпочато піснею Оксани Білозір “Свіча”, яка присвячена усім загиблим під час Голодомору. Бібліотекар шкільної бібліотеки Ярова Л.О. розповіла присутнім про Голодомор 1932-1933 років, привела жахливі приклади цієї безкровної людоморської війни радянської тоталітарної системи проти українського народу. Зі сльозами на очах присутні слухали зворушливі вірші про Голодомор у  виконанні учнів.

Завідувачка бібліотеки Васіна М.М. ознайомила присутніх з книжковою виставкою “Українська трагедія 33”, де були представлені книги з архівними документами, ілюстровані матеріали та книги про спогади очевидців тієї страшної трагедії, а також підкреслила, що ці матеріали засвідчують про нечуваний в світі геноцид проти української нації. 

Присутні запалили свічку пам’яті і вшанували хвилинкою мовчання всіх невинно закатованих голодом жертв.

Відповідальна за  проведення завідувачка бібліотеки Васіна М.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top