“Запам’ятай! Нащадкам, ти, планету мусиш зберегти”

   ЗУПИНИСЯ, ЛЮДИНО, НА МИТЬ…

                                                               І ВІДЧУЙ, ЯК ПЛАНЕТІ БОЛИТЬ.

                                                              ЯК ІЗ СЕРЦЯ КРИК ВИРИНА –

                                                             ЗУПИНИСЯ, ЗЕМЛЯ В НАС ОДНА!

20.04. 2017 року в приміщенні читального залу (вул. П. Орлика,5) відбулася година екологічних аксіом “Запам’ятай! Нащадкам, ти, планету мусиш зберегти.”

Ми – люди XXI століття – майже ненароком для себе раптом опинились у подвійній ролі свідків і винуватців катастрофічних змін у навколишньому середовищі. Ми бачимо це, розуміємо, що це дуже серйозно, але чому ж тоді не припиняється цей страшний “марафон”, що неминуче приведе людство до загибелі?

Бібліотекар читального залу Зоряна Петрик в розгорнутій інформації “Відчуй, як  планеті болить!” наголосила: “Найдорожче для нас-діти. І кожен повинен усвідомити, що, зрубавши дерево, вбивши птаха, він ризикує залишити своїх дітей без майбутнього лісу, без радості спілкування з живою природою. Ми розібрали далеко не всі глобальні проблеми, які стоять перед людством. Сподіваюся, що ви зрозуміли головне: глобальність проблем потребує таких же глобальних загальних дій.  Тепер, коли ми навчилися літати у повітрі, як птахи, плавати під водою, як риби, нам не вистачає тільки одного: навчитися жити на Землі, як люди.”

Директор ГО “Центр муніципального та регіонального розвитку- Ресурсний центр” Сидор Уляна Володимирівна розповіла присутнім про екологічні проблеми нашого регіону, утилізацію промислових та побутових відходів, про необхідність консолідації зусиль громадських організацій, установ та мешканців міста для попередження екологічної катастрофи в регіоні (авторська презентація “Поводження з твердими побутовими відходами”).

Тема заходу, стан сучасної екології Землі вразили учасників заходу, студентів педагогічного коледжу ПНУ ім. В. Стефаника. Вони взяли активну участь в бліц – опитуванні “Чи належить нам Земля…?”, жваво обговорювали насущні екологічні проблеми та шляхи запобігання глобальним катастрофам. Викладач хімії та екології Гамбург М.В. відмітила, що такі заходи сприяють формуванню екологічного мислення та особистісної відповідальності кожного за все, що відбувається  в навколишньому середовищі і загалом на нашій планеті.

Підсилив сприйняття теми вдало підібраний мультимедійний супровід, тематичний відеоряд: “Місто сміття – Агбогблоші”, “Я малюю світ…”.

Привернула увагу учасників ексклюзивна  виставка-інсталяція “Жива сторінка нашої Землі – природа”, яку бібліотекарі читального залу презентували до заходу.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top