Засідання клубу “Діалог” до Всеукраїнського тижня права

Klub Dialog 9.12.14До Всеукраїнського тижня права 9 грудня 2014 р. об 11.15 год. в Католицькій школі Святого Василія Великого було проведено виїзне засідання правового дискусійного клубу «Діалог».

Правовий всеобуч «Формування правової позиції та світогляду – життєвіпріоритети особистості. Закон і духовність в нашому житті» працівники читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) провели спільно з юристами Головного управління юстиції в Івано-Франківській області: Саведчуком Н.З., Верменічевою Х.М. та колективом Католицької школи Святого Василія Великого (отцем Григорієм, шкільним бібліотекарем сестрою Мокриною, вчителем правознавства Лучишин Ю.М.). Провідна думка чергового засідання клубу «Діалог» – мораль, духовність і право взаємопов’язані. Суспільство потребує моральної підтримки законів,  їх духовного осмислення. Неповага до законів розцінюється  і як порушення норм моралі.

Юристи наголосили на тому, що ми, практично, постійно перебуваємо у  правовому полі. Помилковим є твердження,Klub Dialog 9.12.14 4 ніби сфера застосування права обмежується покаранням осіб, які вчинили різні правопорушення. Насправді, основним в правовій царині є профілактика і попередження правопорушень, їх несумісність з світоглядною позицією особистості. На конкретних прикладах юристи демонстрували  учням типові правові ситуації, давали чіткі, фахові  поради, консультації. Духовна реколекція отця Григорія допомогла старшокласникам осягнути , що людина завжди живе за законами Істини, Добра і Любові. Критерієм для оцінювання моральності та духовності людини є десять біблійних  заповідей, Євангелія, голос сумління…

Працівники читального залу підготували й ознайомили присутніх зі вступною та тематичною презентаціями:  «Правовий клуб «Діалог»: орієнтир в правовому просторі», «Загальнолюдські цінності в нашому житті». До заходу підготовлена бібліотечна виставка «Ти знаєш, що ти – людина…».

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу ЦБ Валентина Часник.

  Klub Dialog 9.12.14 2    Klub Dialog 9.12.14 3

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top