Засідання літературного клубу “Срібні передзвони” в ЗОШ №13

DSCN5441[1].JPG

Я вибрала долю собі сама,

 і що зі мною не станеться, –

у мене жодних претензій нема

                                                                                до Долі – моєї обраниці.

“Доля”

19 березня 2015 року о 14.00 в актовому залі ЗОШ №13 відбулось засідання літературного клубу “Срібні передзвони”, яке було присвячене 85-річчю з дня народження української поетеси, письменниці Ліни Костенко.

Члени клубу у творчій співпраці з вчителем української мови Рущак Н.О., бібліотекарем Яровою Л.О., підготували для вчителів та учнів 10-х класів ЗОШ №13 літературно-музичну композицію “В саду поетичних скульптур”. Присутні мали змогу ще раз доторкнутись до поетичної творчості Ліни Василівни Костенко, переглянути мульти-медійну презентацію “Я вибрала долю собі сама”. Звучали пісні на вірші поетеси.Учні підготували також сценки із роману у віршах “Маруся Чурай”.

У рамках співпраці міських бібліотек з бібліотекою школи до заходу залучили її бібліотекаря. Вона підготувала огляд життєвого і творчого шляху видатної української поетеси – принципової жінки з чоловічим характером, сталими принципами та поглядами на життя. Місце, яке вона займає в українській літературі останніх чотирьох десятиліть завдяки своїй сильній особистості, принциповій позиції, вона здобула завдяки вмінню синтезувати у своїй творчості найкращі риси української поезії.

Бібліотекар Атаманчук зробила перегляд літератури біля книжкової виставки, підготовленої працівниками бібліотеки-філії №7, “Художній світ Ліни Костенко” На виставці представлені як твори самої поетеси так і публікації про її життєвий і творчий шлях.

 DSCN5452[1].JPG   DSCN5460[1].JPG

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top