Засідання молодіжного дискусійного правового клубу “Діалог” – “Кіберзлочини: реалії сучасності та боротьба з ними”

7 грудня 2015 р. о 13:15 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) відбулося чергове засідання молодіжного дискусійного правового клубу “Діалог” – “Кіберзлочини: реалії сучасності та боротьба з ними”.Члени клубу разом з компетентними фахівцями шукали відповіді на питання: Чого більше в мережі Інтернет – позитиву чи негативу? Що таке кіберзлочини? Яка правова відповідальність? Як уберегти себе та своїх рідних від Інтернет-небезпек?..

Учасники заходу поділилися на дві групи – захисники та обвинувачувачі Інтернету. Група захисників разом з вчителем інформатики ЗШ №4 Чолій Іванною Ігорівною підготувала свідчення про позитивний вплив глобальної мережі, про її незамінність у всіх сферах нашого життя; група обвинувачувачів – про негативні наслідки використання мережі. 

діалог 1.jpgДіалог 2.jpg

 

Об’єктивні свідчення членів клубу доповнив і узагальнив начальник відділу правової роботи та правової освіти Головного управління юстиції в Івано-Франківській області Саведчук Назарій. Він акцентував увагу на кіберзлочинах, відповідальності за їх скоєння, розповів про нормативно-правове регулювання в Україні, дав поради як захиститися від он-лайн небезпек…  Присутні змоделювали реальні життєві ситуації – “Не встояв від спокуси”, “Інтернетний рекет”, “Віртуальний злочинець поруч”, переглядали і коментували відео “16 наукових фактів про мережу Інтернет”, “Шахрайство в Інтернеті”, взяли участь в анкетуванні “Інтернет і особистість”.

Керівник клубу “Діалог” В. Часник презентувала учасникам засідання бібліотечну  виставку-запитання “Інтернет – глобальне добро чи зло?”.

Координатор засідання – бібліотекар читального залу ЦБ Валентина Часник.

На засіданні була присутня журналістка ТРК “Карпати” Басалига Мар’яна Володимирівна.

 

 

 

 

 

 

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top