“Збройні сили України- Слава. Гордість. Міць країни”

6 грудня – в день ухвалення 1991 року закону України “Про Збройні сили України”, українці відзначають державне свято- День Збройних сил України. Встановлене воно постановою Верховної ради України 1993 року. 

Збройні сили – це один з основних елементів стабільності і впевненого розвитку Української держави, справжня гарантія державного суверенітету.

В бібліотеці – філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи, 11А) Департаменту культури Івано – Франківської міської ради, бібліотекар Ідзьо Г.В. підготувала викладку цікавих книг “Збройні сили України- Слава. Гордість. Міць країни”, яку всі бажаючі можуть переглянути в онлайн режимі, а також цікаве відео міноборони до Дня ЗСУ.

День Збройних сил святкують всі роди військ: сухопутні, повітряні та військово- морські. За роки незалежності українську армію цілеспрямовано послаблювали на користь не доброзичливого північного сусіда. Хоча після розпаду СРСР Українські Збройні сили були одним з найпотужніших та найбільш оснащених в Європі. Також Україна мала ядерну зброю та відносно сучасні зразки озброєння та військової техніки.

І тільки з початком війни з Росією у 2014 для нашої армії розпочалася доба відродження. Зараз ми- у десятці найпотужніших армій Європи. Україна не тільки взяла за переозброєння війська, а й за оснащення та екіпіровку самих військовослужбовців за стандартами НАТО.

Українська армія покращила свою боєздатність, ставши однією з найсучасніших армій світу. Також за цей час Україна відмовилася від позаблокового статусу, заявивши світові про намір вступити до НАТО.

Цього дня ми долучаємося до привітань на адресу українських військових, а надто тих хто захищає східні рубежі нашої країни. Зараз це свято стало символом справжньої мужності,героїзму і відваги. В цей день ми низько вклоняємося подвигу тих, хто віддав своє життя за Україну, та всім тим, хто несе військову службу в зоні АТО, за відданість українській державі, незламну силу волі, та безстрашність.

Слава Україні! З Днем Збройних сил! 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top