“Збройні сили України – Слава. Гордість. Міць країни.”

Наближається День Збройних сил України – національне свято, яке щороку відзначається 6 грудня. Цього дня в 1991 році був прийнятий закон “Про Збройні сили України а святкування Дня ЗСУ парламент запровадив з 1993 року.
Напередодні цієї події,02 11.2020 року в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (Мазепи, 11А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, бібліотекар Ідзьо Г.В., підготувала викладку цікавих книг “Збройні сили України- Слава. Гордість. Міць країни”.

День Збройних сил святкують всі роди військ: сухопутні, повітряні та військово-морські.
За роки незалежності українську армію цілеспрямовано послаблювали на користь недоброзичливого північного сусіда. Хоча після розпаду СРСР Українські Збройні сили були одним з найпотужніших та найбільш оснащених в Європі. Також Україна мала ядерну зброю та відносно сучасні зразки озброєння та військової техніки.
І тільки з початком війни з Росією у 2014 році для нашої армії розпочалася доба відродження. Анексія Криму та початок військових дій на Донбасі показали реальний стан справ. Нарощувати м’язи нашому війську довелось у пришвидшеному темпі.
Зараз ми у десятці найпотужніших армій Європи. У світовому рейтингу на 29 місці. Україна не тільки взялася за переозброєння війська, а й за оснащення та екіпіровку самих військовослужбовців за стандартами НАТО. Солдати та командири загартовані війною, які довели, що часто просто сила духу здатна змусити відступити навіть добре оснащеного ворога.
Українська армія покращила свою боєздатність, ставши однією з найсучасніших армій світу. Також за цей час Україна відмовилася від позаблокового статусу, заявивши світові про намір вступити до НАТО.
Тож, цього дня ми долучаємося до привітань українських військових! Зичимо міцного здоров’я та успіхів військовослужбовцям усіх рангів, як ветеранам, так і новобранцям, а також їхнім родинам, та пам’ятаємо і шануємо пам’ять загиблих українських військових.
Відповідальна за захід – Ідзьо Г.В.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top