“Зелена аптека поруч”

Лікарські ростуть рослини

                                         Все для користі людини.

                                         Ліс повітря очищає

                                         Втоми бачте він не знає.

                                         Ну, а ми повинні знати 

                                         Що корисно і кому,

                                         І у лісі, і у лузі

                                         В полі, і у лісосмузі,

   Край дороги, і в городі

          Тож подякуєм природі !

Лікарські рослини – найбільше диво природи, царство краси й наше цілюще багатство. Людина – дитя природи. І природа, як дбайлива мати, забезпечує людей їжею, водою, одягом, ліками. Лікувальні властивості рослин відомі людям із сивої давнини. Колись наші предки жили у повній гармонії з природою. У них існував культ природи і її обожнювання. Навіть дерева і трави вони сприймали як щось живе.

Всі лікарі давнини зверталися до рослин. Лікарські рослини наділялися таємничою силою, їх цілющу дію пов’язували з надприродними властивостями. У природі немає жодної рослини, яка б була не корисною людині. Весь зелений світ – це свого роду “зелена аптека”. 

 

Дізнатися більше про чудодійні властивості рослин та методи лікування травами  допоміг екскурс у світ лікарських рослин “Зелена аптека поруч”, який провели  працівники бібліотеки-філії № 7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськради о 12 годині 13 липня 2022 року у приміщенні палацу Потоцьких.

Присутні – підопічні Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування та учасники клубу “Золотого віку”. Під час екскурсу бібліотекар Атаманчук М.І. розповіла про те, що застосування правильно підібраних лікарських рослин може бути дуже ефективним у лікуванні людини. Також про використання лікарських рослин у покращенні здоров’я зі свого досвіду розповів учасник клубу “Золотого віку” Кухар І.В.

Працівниця ІФТЦСБ Ботюк Б.М. ознайомила присутніх із легендами, міфами, переказами,  приказками та загадками про лікарські рослини. Закріпити знання про лікарські рослини допомогла присутнім цікава вікторина, яку провела керівник клубу “Золотого віку” Тарновецька-Мороз І. 

Доповненням до заходу стала книжкова виставка “Рослини дивовижної сили”, з якої присутні змогли більше дізнатися про лікарські рослини та їх вплив на здоров’я людини.

Відповідальна за проведення заходу Атаманчук М.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top