Зимовий бібліотечник у форматі поетичного релакс-салону “Обійми зігрівають дущу”

bibliotechnuk2017winter-min21.01.2017р. о 16:00 на абонементі ЦБ (вул.Короля Данила 16) знову зібралася творча молодь на перший бібліотечник нового року, який проходив у форматі поетичного релакс-салону з нагоди Міжнародного дня обіймів, що відзначається у цей день.
Виступивши з привітальним словом, бібліотекар розповіла про походження свята та підкреслила, що обійми дарують радість, тепло, наповнюють душу спокоєм і затишком. Навіть вчені вказують, що для гарного настрою потрібно кілька обіймів на день. Тож, підтримуючи американську молодь, яка вирішила дарувати обійми всім довкола і оголосила 21 січня Днем обіймів, молоді митці старалися створити теплу, родинну атмосферу, де кожен через щирі обійми радістю від спілкування з хорошими людьми, старими друзями і новими знайомими ділилися поетичним словом і задушевною музикою.
Традиційно на бібліотечник завітали, крім франківських творців слова і гості з інших міст: Богдан Кухта зі Львова – вуличний поет, мандрівник, автостопер, автор книги “СоціоПат”; Володя Макарусь зі славного Дніпра – студент Києво-Могилянської академії, соціолог за покликанням і поет за душевним настроєм; Влад Волошин із Тлумача; Моніка Вирсако із Коломийщини, а також автор пісень та виконавиця із Надвірної – Ірина Годзюр, яка дебютувала зі своєю творчістю.


Ведучим поетичного релакс-салону, традиційно для бібліотечників, був Богдан Кирста, який не давав сумувати нікому, представляючи кожного учасника вечора невеликою поетичною творчою ремаркою, що досить позитивно сприймалася присутніми.
Музичну ноту заходу додали : неперевершена Юлія Вільямс, тендітна, але дуже талановита дебютантка бібліотечника Софія Мельник із яскравим псевдонімом Огняна; постійний учасник заходів у бібліотеці – бард Андрій Маврик. Як і завжди, дуже рівнево звучали вірші поета Любомира Винника, який зачарував присутніх і чудовою грою на гітарі, виконанням авторських пісень та каверів.
З радістю всі вітали і Ярослава Туріва- експресивного поета, талановитого художника, який приїхав з АТО (невелика відпустка) і поділився з присутніми своєю творчістю.
Відрадно, що на бібліотечнику з’явилося чимало нових “лиць”: Іра Федорів, Таміла Бондар , Марта Співак, які вчаться поетичного хисту в постійних учасників заходів у бібліотеці: Тараса Цоя, Мілени Вітровської, Наталі Команяк, Ольги Новак, Герди Соняш.
Тож нехай здійсниться те, про що мовчить серце. Хай буде завжди по родинному тепло, а Рік Вогняного Півня хай наповнить душі позитивним полюсом життєвої хвилі. Хай буде Різдво у кожному серці, а наші обійми нехай захистять вас від усіх негод та проблем.
Фотографії надав журналіст Тарас Волошин.
Інформаційна підтримка: інтернет-видання “IF Rock”, ТРК “Карпати”.

Захід організований для юнацтва.
Відповідальна за проведення – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top