Знайомство з книгами авторів, учасників російсько-української війни  “Народ мій завжди є, народ мій завжди буде…” 

24 лютого 2022 року сталася подія, яку сприйняли по-різному. Для частини українців почалася війна, для іншої частини відбулася тільки ескалація війни, яка на той момент тривала вісім років. Так чи інакше, але після 24 лютого війна стала очевидною для всіх. 
 
23 лютого 2023 року рівно 365 днів війни, 365 днів незламності, 365 днів болю, 365 днів сліз, 365 днів втрат, 365 днів віри, надії.
 
23 лютого 2023 року о 15.00 бібліотекарі абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради. підготували для користувачів бібліотеки та інтернет-сторінки відеоролик знайомство з книгами авторів, учасників російсько-української війни  “Народ мій завжди є, народ мій завжди буде…”, в якому ознайомили охочих із творчістю письменників, котрі зараз захищають Україну у повномасштабній війні з росією.
Війна — це суцільно жахливе явище. Деякі війни можна спробувати виправдати як боротьбу добра зі злом, але це не змінює суті її наповнення. А наповненням є смерть, руйнація і страх. Усвідомлення жахливості цього наповнення, здавалося б, мало вистачити, щоб люди ніколи не воювали, але чомусь в реальності цього виявляється недостатньо.т. Війну оголошують політики, а беруть участь і страждають прості люди.
 
З початком російської агресії проти України багато українських письменників та культурних діячів доєдналися до оборони країни. Хтось взяв у руки зрою. А хтось розпочав боротьбу на культурному фронті. Розповідаємо про письменників на війні, які висвітлюють свій воєнний досвід у соціальних мережах, та деякі важливі культурні проєкти про війну, адже таких ініціатив насправді дуже багато.
 
Війна з росією триває. Аби краще розуміти, за що воює Україна, бібліотекарі зібрали не тільки книги про війну, а й книги, написані учасниками бойових дій та видані в 2017–2022 роках. Майже всі автори наразі на передовій і боронять країну.
 
Письменникові під силу заразити читачів своєю уважністю, старанністю, дбайливістю. Показуючи життя, письменник прослідковує його найменші зміни. І читач, який вбере в себе те, що підготував для нього літератор, може, навчиться, перейме, присвоїть собі такий, письменницький, погляд на життя. Тобто стане до нього уважнішим. Тобто сам стане письменником, хай навіть поки таким, який не пише, а тільки помічає.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top