Знайомство з мисткинею “Мальовничий дивосвіт Зоряни Мочічук”

   Петриківський розпис або «петриківка» – це українське декоративно-орнаментальне народне малярство, яке зародилося на Дніпровщині в селищі Петриківка, звідки й походить назва цього виду мистецтва. Окремі речі з візерунками у спосіб петриківського розпису збереглися ще з XVIII століття.

Однак у сучасному розумінні цей напрямок утворився наприкінці XIX століття — на початку XX століття. Петриківський розпис — не лише народне мистецтво, що зберігає звичаї оздоблення українського житла, але й сучасний живопис, який розвивається та набуває нових рис. 10 грудня 2023 року  о 14:00 увв Читальному залі ЦБ Івано-Франківської   МЦБС Департаменту культури міської ради  відбулося знайомство з мисткинею “Мальовничий дивосвіт Зоряни Мочічук”.

Художниця Мочічук Зоряна Михайлівна  народилася 03.02.1985 р. в с.Мединя, Галицького району  Івано-Франківської обл. У 2007 році закінчила Прикарпатський національний університет ім.В.Стефаника в м.Івано-Франківськ і здобула вищу освіту практичного психолога. З того часу працює в Міжрегіональному центрі соц-псих.реабілітації дітей практичним психологом, де допомагає дітям різного віку долати життєві труднощі та приділяє їм увагу і турботу, якої їм дуже не вистачає. Також, окрім роботи психолога, вона весь вільний час займається малюванням.  “Художньої освіти у мене немає, оскільки моя мама є художником, тому творчі здібності передались від неї. Малюванням я захоплююсь з дитинства і мені дуже подобається техніка Петриківського розпису. Саме такі картини приносять мені радість і малюю я їх із задоволенням, яке йде від щирої душі та серця. Завдяки моїм картинам, я хочу передати людям частинку своєї душі, і мені дуже подобається, коли вони приносять людям позитивний настрій, світло і радість!” – каже художниця. Мистецькі роботи майстрині з казковими птахами та чарівними квітами заслуговують не тільки прикрасити будь-яку оселю у вигляді обрамленої картини, але й у вигляді розписаних дерев’яних дощечок. Мисткиню прийшли привітати шанувальники творчості та друзі. Захід, що відбувся у форматі неформального спілкування, пролетів  надзвичайно швидко і непомітно.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекарка читального залу Дубовська Оксана.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top