Зоологічний калейдоскоп “Цей цікавий світ тварин”

     Тварини  —  дивовижні істоти. Вони мешкають у найглибших просторах океану — за  постійної темноти і великого тиску. Їх можна зустріти на вершинах гір і високо в небі. Вони пристосувалися до екстремально  низьких температур Арктики й Антарктики, можуть виживати в посушливих і спекотних умовах пустель.

      Тварини складають більш ніж три чверті всіх видів живих істот на земній кулі, і всі вони такі різні. За даними вчених, на планеті живуть 8,7 мільйона (з похибкою 1,3 мільйона) видів істот, з яких близько 7,7 мільйона становлять тварини. Вони відіграють дуже важливу роль в екосистемі нашої планети.

     В сучасному світі людина все більше віддаляється від природи. Спілкування з нею відходить на другий план і  замінюється віртуальним світом:   комп’ютерними іграми, соціальними мережами, різноманітними програмами-підсилювачами реальності. Для того, щоб більше наблизити юних читачів до світу природи і тварин, працівниці бібліотеки-філії №6 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в рамках проєкту «Бібліотеки в дворах» 10.08.2022 р. на літньому майданчику провели зоологічний калейдоскоп “Цей цікавий світ тварин”.

  Дітям були запропоновані різноманітні енциклопедичні видання.Особливо малечу зацікавили такі книги: Гапченко А.В. «Найнебезпечніші істоти планети», Гончаренко І.В. «Цікаві, дивні, незвичайні», Костіна Ю.О. «Тварини України» та ін. Бібліотекарки розповідали присутнім цікаві факти про життя тварин, про їх взаємодію, надзвичайні розумові здібності, розподілення ролей в зграях та комунікацію. А для кращого закріплення нового матеріалу, бібліотекарки влаштували для дітей інтелектуальне «тренування» у формі вікторини  та відгадування загадок, які ще більше допоможуть розвинути бережне ставлення до природи і її біорізноманіття.

           Відповідальні працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top