Зрізи життя і діяльності “Павло Скоропадський- борець за відродження української державності”

Павло Петрович Скоропадський – визначний український державний і політичний діяч, воєначальник, останній гетьман України. Один з лідерів та ідеологів монархічного гетьманського руху. Особа, навколо якої завжди точилися нескінченні дискусії, створювалися міфи і легенди. За свій недовгий період влади Павло Петрович зміг зробити для нашої держави більше, ніж деякі політики в період сьогодення.  П. П. Скоропадський –  це  та історична постать, яка залишила справді вагомий слід  на сторінках літопису нашої української історії.

16.05.2023 року в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся масовий захід зрізи життя і діяльності “Павло Скоропадський – борець за відродження української державності (150 років від дня народження гетьмана України, українського державного і політичного діяча, воєначальника).

Бібліотекар Ірина Казакова поділилася інформацією про життя та діяльність Павла Скоропадського, який був одним із найяскравіших діячів української історії на початку ХХ століття. Ім’я Павла Скоропадського залишиться в історії України як одного з перших борців за незалежність та її відродження. 

Бібліотекарі читального залу підготували розгорнуту однойменну бібліотечну виставку до заходу, на якій були представлені наукові. науково-популярні видання та статті з періодичних видань.

Відповідальна за проведення масового заходу бібліотекар читального залу ЦБ  Ірина Казакова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top