Зустріч з учасниками АТО та волонтерами “Ми воїни… І наше діло праведне й святе”

Свято встановлене 14 жовтня 2014 р. указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. Знаковий збіг цього свята з величним християнським святом – Покровою Пресвятої Богородиці.

З огляду на політичну ситуацію в Україні сьогодні стали особливо актуальними виховні патріотичні заходи для молоді.

13 жовтня о 15:00 в приміщенні читальної зали ЦБ (вул. П. Орлика, 5)  відбулася зустріч з учасниками АТО  та волонтерами “Ми воїни… І наше діло праведне й святе”.  Молодіжна аудиторія – студенти  Івано-Франківського коледжу Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника, переглянувши тематичне відео “Повертайся живим”, налаштувалися на особливу атмосферу спілкування.

З вступним словом і щирими привітаннями звернулася до гостей бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.  “Війна увірвалася в наше життя, немов цунамі, вихор, шторм, землетрус.  Увірвалася і перекроїла все – плани на літо і на майбутнє, родинні і дружні зв’язки, спокій та впевненість у завтрашньому дні. Цю гібридну війну вітчизняні ЗМІ називають АТО, військовим конфліктом і т. д., але суть від цього, на жаль, не змінюється”, – резюмувала вона.

З коментарем авторського відео “Сектор”- полонений Станіслав Паплінський”  виступив сам Станіслав Паплінський, боєць 90-го окремого аеромобільного батальйону, захищав один з терміналів Донецького летовища, обороняв Артемівськ, Опитне, Водяне, Піски. Чоловік 197 днів провів у полоні сепаратистів. Він пише вірші, які наразі активно поширюються у соцмережах. І навіть стають піснями.

Хвилюючі до сліз спогади учасників АТО викликали у присутніх багато емоцій, співпереживання, численні запитання. Своїм баченням ситуації в зоні АТО ділилися кіборг – Станіслав Паплінський, захисник Донецького аеропорта і Андрій Гречанов (кіборг Рахман) – майор Збройних сил України, начальник відділення розвідки 81-ї десантно-штурмової бригади.

Юрій Лоп’янецький – волонтер, керівник Народної Самооборони Івано-Франківська, кандидат у депутати до місцевих рад від партії «УКРОП».

“Після поїздок міняється світогляд. Там починаєш цінувати дружбу, миску теплої каші і сухий куток, де можна притулитися”, – ділився своїми враженнями Юрій.

Тарас Довгань – учасник АТО (81-ї аеромобільної бригади) 148 ОГСАДН у Краматорську. Тарас поділився своїми спогадами про пережите і звернувся до всіх, кому небайдужа доля нашої держави, встати на захист своєї землі.

Андрій Кабан – учасник АТО, 54-й, 131-й окремих  розвідувальних  батальонів в Донецькій області, брав участь у тренінгах післяреабілітаційного зросту “Серце Воїна”. “Нас навчали, як варто поводитися рідним і самим бійцям з моменту демобілізації, щоб легше знайти себе та звикнути жити у суспільстві”, – наголошував боєць.

На заході прозвучали аудіо-записи патріотичних пісень: “Молитва за Україну”,“Пливе кача”, “Балада про мальви”,”Не твоя війна”….  На завершення Оксана Дубовська прочитала свій авторський вірш “Повертайся живим!”.

Відповідальні за проведення заходу Майя Шегда та Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top