Зустріч з цікавою особистістю «Покликання жінки на Землі»

05.08.18р. в  читальному залі центральної бібліотеки (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради о 16.00 відбулося чергове засідання клубу людей золотого віку – зустріч з цікавою особистістю «Покликання жінки на Землі». Героїня зустрічі Ірина Мельник – зріла, мудра жінка з непростою долею. Сторінки її життя бувають сумні, часом навіть трагічні, але душа в цієї жінки чиста і світла. Вона, як дитина радіє життю попри всі негаразди, які випадають на її долю.

Ірина Микитівна народилася в сім ї політв’язнів. Її батьки були засуджені, вони зустрілись і одружились після заслання до Сибіру і це наклало відбиток на все її подальше життя. До цього часу, з жалем в серці пригадує, як її не допустили до навчання в медінституті, а вона мріяла стати лікарем. Після проголошення Незалежності України Ірина Микитівна потрапляє на роботу в державну службу. Працює в Івано-Франківській держадміністрації, спричиняється до розбудови України.

І знову доля… Після аварії, в яку потрапляє п. Ірина різко погіршується її стан здоров’я і вона вимушена залишити роботу. Цей час стає для неї часом духовного зросту. Вона творить поетичні і прозові твори, які неодмінно ще побачать життя на сторінках книги. Активна учасниця громадського життя член УНП, ДемПУ, волонтер Цивільного Корпусу Азов – нагороджена відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в АТО». Ірина Микитівна надзвичайно цікавий співрозмовник. ЇЇ потужна сонячна енергетика заворожує слухачів, які співпереживали і раділи, сміялись і сумували, уважно слухаючи розповідь – сповідь Ірини Мельник. До пізнього вечора тривала ця дивовижна зустріч. Під час свята прозвучали вірші та пісні у виконанні барда Лесі Федунків. Квіти, подарунки, привітання, гостинне чаювання яскравою подією надовго залишаться в спогадах п. Ірини та гостей свята.

Відповідальна за організацію та проведення заходу бібліотекар – Ірина Тарновецька-Мороз.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top