З нагоди святкування Дня української писемності та мови в бібліотеці-філії №5 проведено цикл заходів

З нагоди святкування Дня української писемності та мови в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) проведено цикл заходів.

Bf 5

 

9.11.2015р. об 11.00. в приміщенні бібліотеки-філії №5 відбувся онлайн-диктант “ Всеукраїнському радіодиктанту національної єдності 15 років!”.

Його писали працівники книгозбірні та бажаючі читачі не те щоб перевірити знання з української мови, а щоб продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.

 

 

Df-5


10.11.2015р. об 14.00. в приміщенні школи №24 для учнів 7-А класу бібліотекар філії №5 Марія Козак-Дидич провела мовознавчий Гра Вік Кон “Рідна мова чиста, як роса”.

Діти брали активну участь у конкурсах “Мовні смітинки”, “Сленгова плутанина”, “Хмаринки-цікавинки”, а також розгадували вислів літописця Нестора, зашифрований у криптограмі. Учні змогли зрозуміти, чи правильно вони розмовляють і яким чином зможуть уникнути найпоширеніших помилок у своєму мовленні.

Завдяки подорожі у минуле української писемності найактивніші учасники Гра Вік Кону на хвилинку перетворилися у старовинних літописців: взявши в руки справжнє перо вони писали на старослов’янській мові.

DF 5 

Протягом тиждня в книгозбірні діяла виставка-дайджест “Палітра довідкової літератури в українській мові”, завдяки якій відвідувачі практикували з словниками паронімів, синонімів, антисуржика, орфографічним та тлумачним, а також переглянули “Довідник з українського слововживання”, “Чоловічі та жіночі імена”, А.Коваль “Спочатку було слово”, Є. Чак “Чи правильно ми говоримо?” та ін.

Заходи підготували і провели Українець С.І., Козак-Дидич М.В., Тріщук Є.Р.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top