«Казкар української літератури»

30 січня виповнюється 90 років від дня народження найвідомішого дитячого письменника Всеволода Зіновійовича Нестайка. Вже багато років його книги лідирують серед запитів читачів у бібліотеці, ними зачитується вже не одне покоління читачів. Вони сповнені дитячої щирості і мудрості, вони – про важливе в усі часи – дружбу, добро, любов. Твори В. Нестайка перекладено двадцятьма мовами світу, за ними поставлено фільми, які отримали міжнародні нагороди.

      29.01.2020 року працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели перегляд літератури «Казкар української літератури».

      Бібліотекар розповіла про життєвий та творчий шлях письменника, про цікаві епізоди його дитячих років, багато яких лягли в основу його відомих творів. Діти мали можливість більш детально познайомитися з творчістю В. Нестайка, переглянувши книжкову виставку «Казковий світ Всеволода Нестайка». Тут для дітей були представлені найцікавіші твори письменника: “В країні сонячних зайчиків”, «Найцікавіші пригоди Кольки Колючки та Косі Вуханя», “Незвичайні пригоди в лісовій школі”, «Загадка старого клоуна», «Чарівний талісман», а також трилогія “Тореадори з Васюківки” та ін. 

      А ще працівники бібліотеки створили анотований бібліографічний список літератури «Український Андерсен – Всеволод Нестайко» з яким були ознайомлені присутні, який пропонуємо до вашої уваги.

      Твори Всеволода Нестайка сповнені дитячої щирості й мудрості, можна відкривати для себе на будь-якому етапі життя.

Відповідальна Іванишин А.-Б. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top