Казкове ерудит-лото

Казка- це дитинство людства і його мудрість. Казка супроводжує нас усе  життя. Вона сіє доброту і навчає , як треба по правді жити.

У казці звірі мову мають,

Дерева розмовляють, мов живі,

Добро і правда завжди зло долають,

тому і люблять казку діти всі.

5.04.2017 року в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (Мазепи 11А) з учнями 2Б класу ЗОШ №4 (вчитель Кулява Л.М.) проведено казкове ерудит-лото.

Бібліотекар Таргоніна В.Ю. запросила дітей у віртуальну мандрівку яскравими сторінками казок разом з піснею “Казочки живуть на світі”, де всі разом згадували улюблених казкових героїв.

Гортаючи сторінки казок, діти з захопленням переглядали яскраві ілюстрації і вгадували імена казкових героїв і які цікаві події з ними відбувались.

Бібліотекар запропонувала дітям взяти участь у розв’язуванні    казкового кросворду, де ключовим словом було ім’я казкового героя. Діти з захопленням брали участь і справились з завданням ,і в подарунок отримали змогу переглянути дуже цікавий мультфільм про цього героя – Котигорошка. На прикладі цього мультфільму діти вчились розуміти казкові події, оцінювати поведінку казкових героїв.

В конкурсі “Цікавий світ загадок” діти проявили свою кмітливість, а також акторські здібності, виявили свою фантазію, зображуючи пантомімою улюблених казкових героїв із запропонованих загадок.

У вікторинах “Казкова торбинка”, “Чи уважний ти читач?”, “Бюро знахідок”, “Впізнай казку”, “З якої казки ці слова”, “Подвійні імена” учні приймали дуже активну участь і продемонстрували свої знання казок і казкових героїв.

Під пісню “Казки мої” діти співали і веселились.

Біля книжкової викладки “Казка + пригода – справжня насолода” разом з бібліотекарем діти ще раз перегортали сторінки улюблених казок, зустрічались з улюбленими героями і, звичайно, побачили, як у котрий раз, добро перемагає зло.

Проведене казкове ерудит-лото викликало в учнів інтерес до читання і кожний з них виявив бажання взяти додому почитати цікаву книгу, казку, тим самим демонструючи, що і надалі вони є активними читачами нашої бібліотеки.

Відповідальна за проведення Таргоніна В.Ю.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top