Календарний інформер до відзначення Міжнародного дня ООН на абонементі ЦБ.

“… Ми, народи об’єднаних націй, сповнені рішучості врятувати
прийдешні покоління від лихоліть війни… і знову затвердити
віру в основні права людини, у гідність і цінність людської
особистості…”
Зі Статуту ООН

fotorcreated24. 10 2016 року, в день народження Організації Об’єднаних Націй (День ООН) о 13.00 працівниками абонементу ЦБ (вул. Короля Данила,16) провели календарний інформер, тобто користувачам бібліотеки була надана детальна інформація за певним листком календаря, а саме про заснування, Статут, установи ООН і т.д.

Бібліотекар підкреслила, що 24 жовтня 1945 р. в Сан-Франциско, після того як держав – засновників ратифікували договір про створення всесвітнього органа, була офіційно створена Організація Об’єднаних Націй, задля підтримки та зміцнення миру й безпеки та розвитку співробітництва між державами світу у вирішенні економічного, культурного та гуманітарного характеру.

Сьогодні кількість країн-учасниць ООН сягає 193. Україна стояла біля витоків створення Організації і входить до неї з 24 жовтня 1945 року, тому що наш народ, як і народ Білорусії взяв найактивнішу участь у боротьбі проти фашизму. І коли в 1991 році Україна проголосила державну самостійність, їй не треба було клопотати про вступ до ООН і набувати початкового досвіду дипломатичної діяльності. Отже, починаючи з 40-х років ХХ сторіччя Україна є незалежним суб’єктом не тільки ООН, але й міжнародного права.
Користувачам було запропоновано переглянути однойменну виставку-поличку. Святкування Дня ООН є ствердженням нашої віри в високі сподівання людства.

ООН живе в серці і свідомості кожного громадянина, як організація, здатна покласти край насильству, укоренити терпимість, сприяти розвитку і забезпечити рівність, захистити права людини зменшити масштаби бідності.

Календарний інформер підготовлений для широкого кола користувачів. Відповідальна – завідуюча відділу обслуговування ЦБ Кирста О.М

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top