Книга – найкращий подарунок бібліотеці

   28 вересня 2023 року, в переддень відзначення Всеукраїнського дня бібліотек, який бібліотекарі України святкують 30 вересня, на Абонемент центральної міської бібліотеки Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради завітала поетка Яна Євгенівна Малига, очільниця відділу туризму Новокаховської міської ради і завітала не з пустими руками, а з подарунком для читачів нашої книгозбірні  – збіркою поезій Ади Єлагіної “Вище вогню”, виданої київською Видавничою майстернею YAR в 2023 році. До збірки поезій Ади Єлагіної – представниці молодої української по езії 2020-х  ввійшли поетичні цикли, створені у 2022-2023 роках, вірші та малюнки авторки до них.  Як написано в анотації до книги,  “Вище вогню” – це спроба прожити та осмислити досвід російсько-української війни, мозаїка персональних переживань, замальовки з людських взаємин та пошук відповідей на універсальні питання, які бентежать кожного з нас”. Саме цією збіркою поезій Ади Єлагіної “Вище вогню”  Видавнича  майстерня YAR спільно з Благодійним фондом “Супер Джамп” започаткували марафон в мережі під назвою “Ада-85”.  

За словами автора ідеї та організатора акції Ярослава Карпеця, “ідея поетичного марафону в мережі  полягала в тому, щоб згуртувати українців під час війни за допомогою поетичного слова: у поетичній збірці Ади Єлагіної 85 віршів. Тож я подумав, щоби знайти 85 любителів сучасної української поезії, які захотіли б почитати на відео один із віршів збірки на камеру й поставити це відео у Facebook, Instagram, TikTok. Таким чином ми зможемо відволікти увагу українців від війни й познайомити їх із сучасною українською поезією”, – зазначає організатор акції.  Пан Ярослав пропонував кожному українцеві взяти до рук поетичну збірку “Вище вогню” й обрати для себе вірш молодої поетки Ади Єлагіної для прочитання в соціальній мережі. Або зголоситися для участі в поетичному марафоні. “За умовами марафону вірші не  повторювались, кожен охочий мав змогу звернутись до організаторів акції за віршем й прочитати його. А також у своєму пості позначити своїх друзів – любителів поезії та читання книг.  Цими днями завершено перший етап  поетичного марафону за книгою “Вище вогню”.
Тепер ця книга – в нашій бібліотеці, і кожен охочий може познайомитися з  поетичним словом Ади Єлагіної  української поетки, яка живе і працює в Києві, учасниці та лавреатки  літературних конкурсів “Молода Муза, “Циклоп”, “Урба-Перехрестя”, “Гайвороння” та ін. 

Дякуємо Яні Євгенівній Мализі за подарунок.

Інформацію підготувала завідувачка відділом обслуговування ЦМБ Івано-Франківської МЦБС  – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top