Книжкова виставка «Голодомор 1932-1933 – трагедія нації »

screenshot_1У зв’язку з Днем пам’яті жертв голодомору, з метою гідного вшанування закатованих українців та донесення до широкої аудиторії об’єктивної інформації про трагічні події української історії, в міському Народному Домі 25 листопада проведено годину пам’яті.

Ведучі заходу розказали про те, що Україна в 1932-1933 роках пережила страшну трагедію – Голодний Мор, який забрав життя мільйонів українців. Голодомор – не історична минувшина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує нашу пам’ять. Тож ми, українці, повинні пам’ятати про трагічні сторінки нашої історії, щоб вони більше ніколи не повторилися! Хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих під час Голодомору українців та запалили свічки.

Бібліотекарі бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) представили книжкову виставку «Голодомор 1932-1933 – трагедія нації», познайомили присутніх з матеріалами, дослідженнями, документами, фактами про ті страхітливі події. Читачі переглянули документальні твори про Голодомор: “33-й: голод: народна книга-меморіал”, “Чорна книга України”, та твори українських письменників, в яких висвітлена ця тема: І. Багряний “Тигролови”, В. Барка “Жовтий князь”, У. Самчук “Марія” і інші. На виставці, крім творів про голодомор 1932-1933 років, було розміщено: хліб, свічку, колоски, калину.

Відповідальна за презентацію виставки Паркулаб Н.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top