Книжкова виставка “Збережемо енергію – збережемо майбутнє”

Серед багатьох проблем, які постали у наш час, найгостріша є та, що пов’язана з екологічною ситуацією у світі і в нас на Україні зокрема. Негативні зміни в природному середовищі під впливом виробничої діяльності людей набули значного прискорення. Енергозбереження – це проблема, яка стосується збереження природних ресурсів нашої планети. Вона є набагато глибшою, ніж може здатися на перший погляд. Заощадження енергії дає можливість знизити забруднення навколишнього середовища.

З метою привернення уваги громадськості до раціонального використання ресурсів та використання альтернативних джерел енергії у нашому місті запроваджено щорічні Дні сталої енергії. Мета цих Днів – це насамперед підвищення поінформованості місцевих громад стосовно сучасних способів ощадного і ефективного використання енергії та ширшого залучення відновлюваних джерел енергії в руслі загальноєвропейської політики протидії глобальній зміні клімату.

З цією метою у бібліотеці-філії №7 (вул. Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськради у жовтні 2019 року була оформлена книжкова виставка “Збережемо енергію – збережемо майбутнє”. На виставці представлена література, яка відображає нагальні проблеми людства пов’язані із зміною клімату. Користувачі бібліотеки мали змогу детально познайомитися з питаннями раціонального використання електроенергії. Особливе місце на виставці займають видання  про економію електроенергії, про утеплення будинків, впровадження відновлювальної енергетики.

Відповідальна за оформлення виставки Васіна Мирослава Миколаївна.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top