Книжкова виставка «Розстріляні мрії…»

  День Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні – відважних співвітчизників, які віддали своє життя за можливість Україні бути незалежною, демократичною, відкритою світові державою та самій творити своє майбутнє. 20 лютого 2024 року, о 14:30 годині, працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Євгена Коновальця 132-А) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, підготували і оформили книжкову виставку «Розстріляні мрії…» (Небесна Сотня).

Книжкова виставка присвячується подіям, які відбувалися на Майдані з 18 по 20 лютого 2014 р., та героям Революції Гідності. На ній  представлено документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані. Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави. Подвиг героїв Небесної Сотні має визначне значення для нашої Батьківщини. Ми Єдина країна! Ми всі прагнемо одного – миру, спокою, міцної і квітучої держави та мирного неба над головою. Сьогодні вся країна схиляє голову перед Героями Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. І сьогодні наші захисники продовжують відстоювати українську землю від її ворога. Бережімо пам’ять про подвиги наших Героїв, шануймо їх незламну силу волі, мужність та відвагу!

Мулик М. Від Січового Стрілецтва – до Революції Гідності. – Івано-Франківськ: Місто НВ, 2015.-208 с.

«Євромайдан: хроніка відчуттів» Письменник Василь Карп’юк упорядкував збірку, авторами в якій виступили Тарас Прохасько, Іван Ципердюк, Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Юрій Винничук.

Процюк С. Під крилами великої Матері. Ментальний Майдан. – Брустурів:
Дискурсус, 2015.- 240с.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top