Книжкова добірка для затишного сімейного читання “Невловима таємниця Різдва: теплі книги про Різдво і дива”

“Цього року родина їжаків зустрічала Різдво далеко від дому й без подарунків одне одному. Але – і вони всі це знали – нинішнє святкування було найкращим подарунком для кожного з них”

Надійка Гербіш, «Одного разу на Різдво» 

Наближення Різдва завжди наповнює наші душі врочистим очікуванням Дива. Бо все може статися в ніч народження малятка Ісуса. Тому ми загадуємо найзаповітніше бажання і пильно вдивляємось у зимове надвечір’я, – чи немає у вікні напівпрозорого різдвяного янгола, який прилетів аби його здійснити.

А ще Різдво – це час примирення та милосердя, час ароматної випічки, сердечних розмов і чудових різдвяних історій. Даруйте, але за чудові різдвяні історії будемо відповідати ми – бібліотекарі бібліотеки-філії №3. Ми ж сумлінно збирали їх впродовж цілого року і складали на спеціальну святкову полицю в нашій книгозбірні, щоб жоден читач не зостався без зворушливого оповідання, чарівної казки чи атмосферної повістини. 

Тепер вам, дорогі читачі, треба лишень завітати до бібліотеки на Хоткевича, 52а і обрати одну із книг з нашої добірки для затишного сімейного читання «Невловима таємниця Різдва: теплі книги про Різдво і дива».

“Різдвяна історія” – різдвяна повість Чарльза Діккенса. Наскрізною думкою твору є ідея, що хоч би якою не була людина, вона завжди може змінитися на краще. Мабуть, саме цей твір є одним з найпопулярніших класичних творів та досі зворушує серця багатьох людей. Опублікований у середині грудня 1843 року шеститисячний наклад «Різдвяної пісні» розійшовся ще до Різдва, та й наступні наклади розкупили дуже швидко. Своєю повістю Діккенс заклав­ основи своєрідної «різдвяної філософії», яка культивується відтоді не лише в Англії, а й у всьому Західному світі.

Фенні Флеґґ ”Різдво з червоним кардиналом” 

Справжня різдвяна казка для всіх, хто скучив за дивами.

Живеш, плануєш, відкладаєш гроші на відпустку, а тоді… Невтішний діагноз ставить крапку в планах. Від свого лікаря Освальд дізнається, що жити йому лишається небагато. Буденні проблеми враз стають смішними й неважливими. Освальд вирішує: до дідька похмурий Чикаго! Попереду — Різдво. Останнє для Освальда. І зустріти його він планує в чарівному віддаленому містечку під назвою Лост-Ривер. Здається, що навіть час забув про це місце. Тут листоноші пересуваються човнами, а місцеві жінки — членкині таємничої спільноти, яка підпільно робить добрі справи. Люди неспішні й загадкові, і в повітрі витає аромат лимонного пирога. Одного дня Освальд зазирає до місцевої крамнички, у якій мешкає пташка. Маленька червона пташка на ім’я Джек. Та це лише одне з див, які чекають на Освальда в Лост-Ривері. Усе-таки він опинився тут зовсім не випадково…

Меґґі Нокс “Обмін на Різдво”

Близнючки Чарлі та Касс Ґудвіни — схожі як дві краплі води, й обидві захоплюються кулінарією та кондитерським мистецтвом. Проте кожна з них живе своїм життям. Чарлі мешкає в Лос-Анджелесі та знімається в популярному кулінарному шоу «Солодке та Солоне». А Касс керує сімейною «Пекарнею Вудберн» у рідному затишному містечку Старлайт Пік. Та якось, саме напередодні Різдва — у найгарячіший робочий період для обох дівчат, — Чарлі отримує струс мозку та перестає відчувати смаки й запахи. Тоді дівчата роблять те, чого не робили вже багато років: міняються місцями. Вони налаштовані допомогти одна одній залагодити найскладніші робочі справи, та поки й не здогадуються, які виклики, знайомства і почуття принесе їм їхня затія. 

«Так чи інакше» Кари Мак-Довелл — це різдвяний роман, який подарує кожному передсвяткову атмосферу та занурить у цікаві пригоди. Пересування між світами, неоднозначні рішення та відверті почуття — це ще не все, що вас чекає в цьому романі.

Тривожній дівчині Пейдж Коллінз перед самим Різдвом пропонують два варіанти канікул: поїхати до Аризони разом із хлопцем, якого кохаєш, і нарешті покінчити з френдзоною, чи поїхати до Нью-Йорка – міста, де мрієш побувати усе життя?

І тут на “допомогу” приходить доля у вигляді слизької підлоги… І відтоді дівчина проживає обидва варіанти різдвяної подорожі. Але як таке можливо?! Це головна інтрига, якою авторка майстерно тримає читача до останньої сторінки.

“Львів. Спогади. Кохання.”

Ця книга – це збірка коротеньких історій різних авторів, на Новорічну тематику, більшість з них оптимістичні і з нотками магії свята.

Моменти стають спогадами. Миттєвості — посмішками на світлинах, теплими історіями, які зігрівають серце. Пам’ятаєш, як усією родиною святкували Різдво у засніженому Львові, присипаному цукровою пудрою снігу? І як ми зустрілися вперше в цьому місті? Як шукали затишку і тепла у привітних кав’ярнях? Як цілувалися під дощем? Стільки історій трапилося в цьому фантастичному місті солодкого кохання та терпкого шоколаду! Художники й музиканти, мрійники, закохані та самотні, місцеві і приїжджі — тут кожен знайде на денці горнятка присмак світлої надії. Хтось зустріне свого янгола-охоронця, хтось — пристрасне кохання чи здійснення мрії. І найцінніше дещо, про що мріє кожен з нас…

“Львів.Смаколики. Різдво”

Ця збірка святкових оповідань перенесе вас до припорошеного снігом Львова, де головним героям випадає на долю зустрічатися та закохуватися, зневірятися та віднаходити надію, сумувати та радіти. Вони блукатимуть вузькими вуличками Міста Лева, виходитимуть на Площу Ринок, милуватимуться ялинкою та сидітимуть разом із вами у затишній кав’ярні, переповідаючи свої історії.

Так захопливо у зимове надвечір’я, коли світ готується до Різдва Христового, відкрити книжку і поринути у давні-предавні часи, у чарівну Вифлеємську ніч, коли Божа зоря сповістила світ про народження Спасителя людства. Різдвяні легенди “Вифлеємська ніч” знаменитої дитячої письменниці Сельми Лагерлеф подарують Вам можливість вирушити разом із мудрецями до Вифлеємської печери, дізнатися, що напророкувала імператорові Августові віщунка Сибілла, як бджілки та лілії врятували Немовля від меча римського воїна… А найголовніше – допоможуть відкрити своє серце для новонародженого Христа.

Різдвяна ніч. Легенди, казки, оповідання

Ця книжка містить добірку різноманітних різдвяних історій  – святвечірніх оповідань невідомих авторів, українських та європейських легенд й казок. Вона буде добрим подарунком до світлого свята Різдва Христового для усієї родини.

“Коли сніг пахне мандаринками”

То коли сніг пахне мандаринками? Мабуть, у новорічно-різдвяну пору. Тоді так хочеться вірити в дива і чекати на подарунки святого Миколая, потайки сподіваючись, що він виконає твоє найзаповітніше бажання. Але що, коли ти вже не дитина? Невже у твоєму житті більше не буде святкової магії?

Герої оповідань сучасних українських письменниць і письменників , що увійшли до цього збірника, — підлітки. Іноді у святкову пору вони втрапляють у халепи чи переживають дивні пригоди, часом отримують несподівані дари або сумують через болісні втрати і не розуміють, як увімкнути кнопку «радість» на замовлення. Але врешті-­решт найважливіше для кожного з них — зустріти Новий рік та Різдво з найближчими. І в цьому — справжня святкова магія.

Ольга Вербенець, Віра Манько “Обряди і страви Святого вечора”

Із цієї книжки читач глибше пізнає суть приготування до Різдва Христового, довідається про обряди і традиції Свят-вечора у різних місцевостях України, почерпне як давні, так і сучасні переписи свят-вечірніх страв.

Дзвінка Матіяш «Марта з вулиці Святого Миколая»

Це історія дорослішання дівчинки, яка мріє стати художницею, становлення її як особистості. Це оповідь про життя її рідних і друзів, про творчість і натхнення, живопис і музику, любов і втрату. І про народження нового життя.

Перед самими святами отримали в подарунок від авторки Люби Кіндратович прекрасну книжечку “Джавелінка і Святий Миколай”. У ній – чотири незвичайні історії, які трапилися зі звичайними дітьми напередодні дня святого Миколая. А до цих історій – чотири лабіринти, щоб читачі книжки пройшли шлях пригод героїв оповідань. Рекомендуємо для сімейного читання!

“Дорога до Різдва”

Дорога до Різдва у кожного своя, свій досвід прийняття Свята, розуміння Дива і пізнання Любови. Хтось приймає таємницю народження Божого Сина вже у дитинстві, а комусь вона відкривається набагато пізніше. Ми відчуваємо час свята, щороку чекаємо чуда і воно приходить до нас у зустрічах із рідними, у розмовах і тихій коляді, у несподіваних випробуваннях і викликах, які стають свідченнями того, що Він народився тут і зараз.

Тарас Прохасько, Іван Андрусяк, Костянтин Москалець, Богдана Матіяш, Надійка Гербіш та інші сучасні українські письменники діляться з нами своїм досвідом пізнання Різдва Христа.

В книжці “Ісус промовляє. Історія Різдва” Сара Янг нагадує малим читачам справжній сенс різдва – народження Ісуса.

Валько “Загублений різдвяний лист”- це прекрасні історії, проілюстровані автором для створення святкової атмосфери.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top