Книжкова панорама “Про котиків-муркотиків”

17.02.2022 року в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка,12) Івано-Франківської МЦБС  Департаменту культури міської ради з нагоди Дня котів підготовлена книжкова панорама “Про котиків-муркотиків”. 

Щороку, 17 лютого, відзначається День кота в Європі. Ідею свята запропонувала журналістка з Італії Клаудія Ангелетті на початку 90-х років. Відзначати день пухнастого домашнього улюбленця в лютому було вирішено через те, що у ці дні панівним знаком Зодіаку є Водолій, який у гороскопах пов’язують зі свободою та незалежністю – рисами, які притаманні характеру більшості домашніх котів. В Італії та в багатьох країнах Європи в День кота проводять збір коштів на допомогу вуличним котам, започатковують дискусії, конференції, фото та книжкові виставки.

Виставка “Про котиків-муркотиків” також долучається до популяризації книг про котиків для дітей. Це і пізнавальні розповіді для наймолодших, і казки різних народів, і пригодницькі історії письменників. А для тих, хто вже має домашнього улюбленця, добрим порадником стануть енциклопедії про котів.

Вважається, що цього дня потрібно взяти додому кота з вулиці або з притулку, або просто нагодувати зустрічного бездомного кота. День котиків – свято ніжності, тепла та ласки чудових істот, які завжди зігрівають нас своєю незалежною любов’ю. Усі кішки та коти на планеті заслуговують на гідне життя.

Відповідальна: Араджіоні С.П.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top