Книжкова поличка “Талановитий письменник та публіцист” /до 80 річчя від дня народження Яреми Гояна/

З нагоди цієї дати  у бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (Мазепи, 11А) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради оформлена книжкова поличка.

Ярема Гоян – відомий письменник, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка, літературних премій ім. О. Пчілки, Марка Черемшини, В. Стефаника. Він публіцист, видавець, майстер поетичної прози і просто лірик. За вагомий особистий внесок у розвиток книговидання і поліграфії та з нагоди 1000- ліття літописання та книжкової справи в Україні Яремі Гояну присвоєно почесне звання “ Заслужений діяч мистецтв України”.

Справжній подвижник і видавець дитячої книги, будівничий у царині духовності, оборонець рідної мови.  Займався просвітньою і благодійною діяльністю. Величезну кількість книг подарував бібліотекам.

Батьківщиною Яреми Гояна є поетичний край – українське Покуття.

Народився в селі Долішнє Залуччя Снятинського району (11.07.1940 – 28.09.2018рр.) Працював у львівських газетах, з 1987 року – головний редактор дитячого видання “ Веселка” , 25 років випускав українські книги для дітей.

Автор книжок, повістей, новел : “Рушники”, “Славичі”, “Вогні яворові”, “Перстень верховинця”, “Таємниця Лесикової скрипки”.

Є в долі людини щаслива мить ясного осяяння. Мить, коли людина обирає собі дорогу у великий світ – обирає долю. Мить, як ангельська свіча, являється неждано-негадано, мов небесний дар. Книга “Присвята” про світочів української культури. Автор з любов’ю пише про великих синів і дочок рідного українського народу, які жили і живуть на світі для України.

Відповідальна за проведення Драганчук Г. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top