Книжковий бібліомікс “Різдвяною стежкою до щастя і добра”

Свято Різдва чекали з нетерпінням і дорослі, і малі, тому що воно приносило чимало радощів, веселощів та солодощів. Розпочиналося Різдво 6 січня – на Святий Вечір. Цей день в усіх асоціюється із такою стравою як кутя, що повинна красуватися на столі серед ще 11 страв. Це – перша страва, яку їдять. Потім всі інші. Ці 12 страв як 12 місяців року. Звичайно, перша ложка куті дістається господарю дому. Як відомо, на Святий Вечір прийнято збиратися родиною, не ходити в гості, бажано не запізнюватися на вечерю. Прикмета говорить, якщо запізнитися на Святу Вечерю, то потім цілий рік запізнюватися будеш. Взагалі, з Різдвом пов’язано багато народних прикмет. Якщо в перші три дні свята з’являється іній на деревах – буде добрий урожай хліба. Будуть гарні трави та хліб, якщо глибокий сніг. Якщо вночі багато зірок, це до гарного урожаю ягід. Весна буде холодною, якщо цей день теплий.
Символ цього свята – зелена ялинка. А Зірка, яка зазвичай прикрашає верхівку дерева, то символ Вифлеємської зірки, що яскраво освічувала шлях волхвам до Ісуса Христа. Різнобарвні кульки, маленькі ангели, гірлянди, маленькі пастухи із свічками та ліхтариками нагадують свічки та ліхтарі, що світили у цю святу ніч Вифлеємським пастирям. І зараз ці вогні горять у кожному будинку. А щоб свято було ще радіснішим та веселішим, родичі один одному кладуть подарунки під ялинку, а дітям вішають солодощі на ялинку.
Так, 05.01.2021 року, для віртуальних читачів бібліотека-філія №17 підготувала відеоролик та підбірку книг новорічно-різдвяної тематики, де є багато цікавої інформації про звичаї і традиції святкування Різдва. Приємного усім перегляду та читання! Веселих свят!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top