Книжковий екскурс в історію УПА “Тернистий шлях мужності і слави”

Одне з найбільш шанованих християнських свят в Україні, яке відзначається 14 жовтня – Покрова Пресвятої Богородиці. Це свято тісно пов’язується з ідеями захисту від ворогів, тому водночас воно є Днем українського козацтва і Днем захисника України. Цього ж дня виповнюється 78 років з часу створення Української Повстанської Армії, яка в роки грізного лихоліття також боролася за незалежність України.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників нашої Вітчизни, 13 жовтня 2020 року, працівники бібліотеки-філії №7 (вул. Дністровська,22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели для своїх користувачів книжковий екскурс в історію УПА “Тернистий шлях мужності і слави”. Під час заходу бібліотекар Атаманчук М.І. розповіла про те, що доля УПА – одна з найтрагічніших сторінок в історії народу України. Створена в часи Другої світової війни Українська Повстанська Армія вела справедливу визвольну боротьбу проти двох найжорстокіших тиранічних режимів світу – фашистської Німеччини та сталінської Росії. УПА – це були не бандити і не “бандерівці”, як їх називала радянська пропаганда. Це були герої, які боролися проти всіх, хто заперечував право українців мати свою незалежну державу. А герої заслуговують на пам’ять і шану народу.

Доповненням до заходу стала книжкова виставка “ З кагорти незламних борців”, де зацікавлений читач мав змогу, спираючись на глибокий аналіз численних науковців, журналістів, архівних документів та спогадів учасників більш детально познайомитись з цією сторінкою історії визвольних змагань за незалежність нашої Батьківщини.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар Атаманчук М.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top