Книжковий репортаж ”Вони не корилися радянській тоталітарній системі”

  День українського політв’язня відзначають в Україні щороку 12 січня на честь осіб, які були заарештовані через політичні переконання. 12 січня 1972 року – розпочався «генеральний погром» українського шістдесятництва.

Тоді радянська влада одночасно заарештувала більшість відомих представників українського національно-демократичного руху. Українська гельсінська спілка з прав людини називає цю подію найбільш репресивною акцією проти українських дисидентів. Вшановуючи жертв тоталітарного режиму, працівники абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, провели книжковий репортаж ”Вони не корилися радянській тоталітарній системі”, де розповіли користувачам про політичні репресії, які проводилися радянським режимом  проти українських дисидентів.

Колишня радянська імперія була визнаним лідером за порушеннями прав людини. І не лише за часів правління Сталіна, коли були знищені, заслані до концтаборів мільйони її громадян, коли депортувалися цілі народи. Навіть тоді, коли його не стало, порушення не припинилися: але якщо раніше «ворогів народу» розстрілювали чи відправляли до колимських концтаборів, то, починаючи з 1953 року, коли змінився господар Кремля, їх поміщали до таборів, психіатричних лікарень. У день українських політв’язнів вшановуємо пам’ять тих, хто пройшов табори Мордовії та Сибіру, хто не відступив від свого та протистояв режиму попри усе, тих, хто уже не з нами, але чия справа – жива. Щодня пам’ятаємо про тих, хто зараз потерпає від репресій та тортур росіян. Чекаємо на звільнення кожного й кожної. Правда і справедливість обов’язково переможуть.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top