Книжковий фест “Співець козацької вольниці”

165 років з дня народження А. Чайковського виповнюється 15 травня цього року. Саме тому, 15 травня 2021 року, впродовж дня працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели книжковий фест “Співець козацької вольниці”.

Спадщина цього найпопулярнішого в Україні кінця XIX ‒ початку XX ст. письменника-історика становить понад 10 томів глибоко патріотичної, цікавої за сюжетами прози. Він писав про реальних людей, які займали чільні місця в нашій історії, кохався у добі козаччини, прагнув, описуючи завзяття, відвагу і самопожертву своїх героїв, виховати в читачів високу національну свідомість, прагнув відновити в них історичну пам’ять, щоб відчули вони себе українцями, здатними побудувати власну незалежну державу.

Про один із творів письменника розповіла бібліотекарка Марія Магас, а саме як у повісті “За сестрою” автор змалював трагічний період життя українського народу. Татаро-турецькі завойовники нападали на міста і села, руйнували їх, палили, людей забирали в полон. “За сестрою” — не просто твір про історичні події, а повість про пригоди, мандри, вірність і мужність. Завдяки цим історичним книгам письменника ми вчимося новому і корисному, стаємо розумнішими, більш розвиненими і багатими духовно. Тому рекомендуємо, нашим користувачам прийти в нашу бібліотеку і взяти книгу, щоб почитати її на дозвіллі.
Будьте здорові і бережіть себе.

Відповідальна: Магас М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top