Книжково-ілюстрована презентація «В об’єктиві В. Пилип’юка»

9.01.2020 року в бібліотеці-філії №4 (Є.Коновальця, 132-А) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася книжково-ілюстрована презентація «В об’єктиві В. Пилип’юка».
Митець художніх фотографій, біля 2000 художніх і документальних творів, фотоновел, значна частина яких вже ввійшла до надбань світової мистецької спадщини це – В. Пилип’юк. З 1969 р. твори експонувалися на понад 100 вітчизняних і міжнародних виставках. В активі митця понад 80 персональних виставок. Роботи зберігаються у зібраннях багатьох галерей світу, знайшли відображення у мистецьких виданнях, широковідомих фотоальбомах. Творчості фотомитця присвячено понад 455 публікацій у виданнях України та зарубіжжя. Василь Пилип’юк – автор та видавець 115 мистецьких фотоальбомів.

Протягом дня користувачі мали нагоду переглянути чудові фотографії В. Пилип’юка. Серед великої кількості його фотографій найбільше присутнім припали до душі фоторакурси вул. Т. Шевченка, панорама нашого міста та архітектурні етюди Івано-Франківська.
Пилип’юк В. Івано – Франківщина: Фотоальбом.- Львів: Світло і тінь,1999.- 132с.
Пилип’юк В. Снятине мій: Фотроальбом/ В. Пилип’юк.- Львів: Світло й Тінь, 2008.-150с.;іл..
Пилип’юк В. Живиця: Фотоальбом.- К: Мистецтво,1989.-232 с.; іл..
Качкан В. А. Той, що бачить Вічність: Документальна повість у новелах про фотомитця Василя Пилип’юка/ Володимир Качкан. – Івано – Франківськ: Місто НВ,2018.- 276с.;іл.

Відповідальна за проведення Лесик Л. А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top