“Кожна книга відкрита для тебе”

“…Дивною і ненатуральною здається людина,

яка існує без книги ”  Т.Г.Шевченко

Традицією стало щорічне проведення в  міських бібліотеках  Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги, який цього  року відбувся з 23 по 31 березня під гаслом “Кожна книга відкрита для тебе”.

 

29 березня 2015 року в бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) в рамках Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання відбулася інтерактивна гра “Бібліокешинг”. Юні користувачі змагалися у пошуку книжкових скарбів, захованих у приміщенні бібліотеки. Бібліотекар допомагав виконати завдання різними запитаннями та підказками. Переможці освідчувалися в любові до книги. Відповідальний за проведення провідний бібліотекар Е.Лучак


 

 З 23 по 30 березня в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) проходив тиждень дитячого та юнацького читання.

26.03.2015 року о 12:30 год. в приміщенні дитячо-юнацького клубу “Оріон” з дітьми молодших класів відбулась літературна мозаїка “Книга – дивовижний сад, будинок життя та мудрості”.

За допомогою слайд-шоу юні книголюби поринули у незвичайний світ створення книги, дізнались цікаві факти про книгу, брали участь у вікторині “Закінчи прислів’я” і отримали “Пам’ятку читача”.

29.03.2015 року діти позмагались у літературній грі «У скарбничку ерудита». Взяли участь у літературному турнірі “Впізнай письменника за його творами”, “Вгадай літературного героя” і обмінялись враженнями від прочитаних книг.

  

Протягом тижня юнацтво мало змогу познайомитись з творчістю молодих письменників.

Організована тематична поличка “Нова хвиля: поезія молодих”.

1. Бандероль у майбутнє [Текст] / упоряд. Є.Баран, Р.Волков; за ред. Я.Довгана. – Івано-Франківськ: Лілея-НВ, 2013. – 184 с.

2. Рудейчук М. …Із надлишкових правд… [Текст] вірші / М.Рудейчук. – Івано-Франківськ: Лілея-НВ, 2013. – 64 с.

Користувачі отримали позитивні емоції.


 

PicsArt_1427615345731.jpg

Всеукраїнський тиждень дитячого читання в бібліотеці-філії №1(Вовчинецька,206) розпочався з проведення ювілейної мозаїки «Країна дитинства Всеволода Нестайки”, де бібліотекарі розповіли присутнім про чудового дитячого письменника, який своїми творами захоплює, зачаровує, веде по чарівній країні казок та веселих пригод.

Його твори викликають сміх не тільки у дітей,але і у дорослих. Своїми веселими творами письменник лікує душі,піднімає настрій,заряджає позитивом.

Хороший настрій і гумор супроводжував і учасників турніру кмітливців “Шукачі народних скарбів- Брати Грімм”. Діти мандрували сторінками казок, відгадували загадки, приймали активну участь у конкурсах. Також в бібліотеці протягом Тижня було проведено посвяту в читачі «Ласкаво просимо до країни Читалії», ознайомлення з літературною скарбничкою «Книга навчальна і для дозвілля».

А для наймолодшої категорії користувачів проведено вікторину «Подорож сторінками улюблених казок». 

«Книжки – це наша праця, наша совість, цілющої води живий струмок» – так гарно колись написала О.Іваненко, і ці слова й сьогодні щиро відгукуються в наших серцях. 


В бібліотеці-філії №8 тиждень дитячої та юнацької книги відбувся за програмою:

24 березня – Літературний конкурс «Книга, яка мене вразила». Участь у конкурсі брали учні 6-го класу ЗШ №6. Мета – визначити роль книги в житті людини та заохотити дітей до читання. Учні розповідали про свої улюблені книги та героїв.

За активну участь у конкурсі та правильні відповіді діти отримали призи.

Організована викладка літератури «Мої улюблені книги».

  Tyzhd dyt_un_knygy_fil8_4 Tyzhd dyt_un_knygy_fil8

26 березня – Журнальний калейдоскоп «Про події, щоби знати періодику треба читати». Учасниками були учні 5-го класу ЗШ №6. Мета заходу поглибити знання дітей про дитячу періодику, активізувати інтерес до неї.

Організована викладка журналів «Читай журнали та газети! І подолай усі тенета!». Після огляду була проведена вікторина про періодичні видання, для закліплення здобутих знань

Tyzhd dyt_un_knygy_fil8_3   Tyzhd dyt_un_knygy_fil8_2

31 березня – Ярмарка сміху «Камертон веселого настрою», присвячена до Дня квітневої гуморини. Участь брали учні 4-6 класів ЗШ №6.

Після вступного слова бібліотекаря, діти читати усмішки та гуморески «Кавалєрка у Нью-Йорку» В. Пушкаря та «Справа з бараном» зі збірки «Україна сміється» Г. Симчич. Бібліотекар організувала конкурс, поділивши дітей на команди «Усмішка» та «Анекдот». За активну участь діти отримали призи. Свято відбулося у дружній та веселій атмосфері.

Ярмарку доповнила викладка літератури «Гумор – ліки від сірості життєвих буднів»


На абонементі центральної бібліотеки (вул. Короля Данила, 16) тиждень юнацької книги  пройшов під гаслом «Книга – горизонти мрій і реалії життя».

Бібліотекар 1 категорії Данилів Л.В. протягом тижня проводила бесіду і анкетування « 1 000 000 думок про книгу» серед користувачів кафедри «Юнацтво». По підсумках анкетування було виявлено, що кращою книгою року серед опитуваних є книга Л.Дашвара «На запах м’яса». Для більшості користувачів читання є самоосвіта та задоволення, а також засіб самовдосконалення.

Відповідальна за проведення тижня юнацької книги бібліотекар І категорії кафедри «Юнацтво» Данилів Л.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top