“Колобок”: стара казка на новий лад

15.12.2021 року центральна бібліотека для дітей (вул. С.Бандери,8) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради запросила учнів молодшого шкільного віку для ознайомлення зі старою казкою «Колобок» на новий лад.

Казка «Колобок» – проста й мудра казка – знайома всім. Здавалося, що ще можна додати до відомого поєдинку Колобка з лісовими звірями?! Виявляється, можна!
Колобок покотився не тільки у казці та у дитячій уяві, але й у книжці.

Під час презентації діти з захопленням слухали казку та одночасно гралися, взаємодіючи з героями казки, співали пісеньку Колобка, спілкувалися і творили разом з книжкою «Колобок». Було дуже казково!

Цю чудову книжку, ілюстрації якої оживають, подарував бібліотеці автор проекту TaleAR Олександр Музика. Як виник задум зробити саме таку книжку. Автор проекту TaleAR розповів, що підштовхнув його на створення казки «Колобок» з доповненою реальністю власний син: «Колись мій старший син, якому було тоді три роки, запитав мене про те, чому Колобок, який ожив у баби на віконечку, не може ожити у нас на книжці?» « Тоді я зрозумів, що повинен це зробити – оживити для сина Колобка», – говорить Олександр Музика, автор TaleAR проекту. «Колобок» – перша книжка проекту. Плани – великі та амбітні: створення розвиваючих, коротких, повчальних історій та народних казок з доповненою реальністю.

Казка «Колобок» з доданою реальністю дуже зацікавила малечу! Вони з захопленням оживляли її, співали разом з казковими героями, розігрували сценки з казки, одягнувши на руку ляльковий персонаж.
Було весело і дуже цікаво!  

Відповідальна: Томілова Л.І.   

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top