Комп’ютерна презентація «Краса карпатських гір»

новый коллаж9 лютого в читальній залі центральної бібліотеки для дітей відбулася комп’ютерна презентація «Краса карпатських гір» з елементами географічної квестової гри.

Українські Карпати – один з найбільш прекрасних і чарівних куточків України. Своєю красою, загадковістю і неповторністю Карпати з давніх – давен приваблювали багатьох людей. Карпатські цілющі води, чисте гірське повітря, м’який клімат, мальовнича природа надихали багатьох поетів і письменників, художників і музикантів, видатних вчених.

Гори мають багато таємниць і проблем. Сьогодні ми спробували розгадати  їх, доторкнутися до цієї природної скарбниці. Для цього відвідувачі бібліотеки стали «альпіністами»,  якім необхідно було зробити декілька підйомів, але підйомів, звісно,  інформаційних.  Кожне невеличке географічне сходження розширило їхні знання про Карпати.

Учасники гри обирали завдання, готувалися до виступів. Можна було скористатися додатковою літературою, що знаходилася на книжковій виставці «Мандруємо стежками Прикарпаття».

Читачі згадали, а дехто довідався багато цікавих фактів про карпатський край:

Звідки походить назва гір? На території яких країн пролягають Карпати? Якими корисними копалинами багаті Карпати? В чому  проявляється особливий клімат Карпат? Які особливості гірських річок? Які гірські озера та водоспади вам відомі? Чому Карпати часто називають «зеленими»?  Що означає назва гори Говерла, яка її висота?

Читачі-альпіністи втомилися, долаючи інформаційні висоти. Тому відпочинок, що  поєднував корисне з приємним,  був до речі. Відвідувачи насолоджувалися красою карпатських гір, яку зупинив на своїх полотнах  Івано-Франківський художник Богдан Кузів.

Презентацію переглянули і дорослі відвідувачі, що приходили до бібліотеки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top