“Конституція для всіх: і великих і малих”

#Бібліотека_у_дворах

28 червня 1996 Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України – першу Конституцію незалежної української держави.

Щоб відзначити цю подію, 27 червня 2022 року, рамках проєкту  “Бібліотека в дворі”,  бібліотекарки абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели годину правового просвітництва “Конституція для всіх: і великих і малих”. 

До уваги користувачів, жителів мікрорайону та внутрішньо переміщених осіб була представлена підбірка літератури з даної теми.

Бібліотекар розповіла коротку історію прийняття головного Закону України.

У червні 1996 року депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію України. Це сталося на п’ятий рік після проголошення незалежності. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня — загалом безперервно 23 години. Під час голосування «ЗА» висловилися 315 парламентарів. Цій події передували 6 років важкої праці, консультацій, криз і домовленостей.

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Сьогодні, відбиваючи атаки російських загарбників, Україна вчергове виборює це право — бути суверенною, незалежною та демократичною державою.

Але ми знаємо, що обов’язково переможемо ворога та ще більше пишатимемося своєю країною і своєю свободою!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top