«Конституція України із глибини віків до сьогодення»

28.06.2023 році ми будемо відзначати 27-у річницю з дня прийняття Конституція України. Це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права й обов’язки держави, суспільства та громадян.

З нагоди цього свята працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 27.06.2023 року підготували та провели захід у формі правової панорами «Конституція України із глибини віків до сьогодення».

Бібліотекарка ознайомила присутніх з історичними передумовами прийняття Основного Закону України з державною символікою та з першою Конституцією Пилипа Орлика. Наголосила присутнім про особливе відзначення 27-річчя Конституції України в умовах воєнного стану, коли ворог відбирає у нас та наших дітей право на життя, освіту, свободу, право вирости українцями. Звернула увагу на статтю 1 Конституції України, в якій написано «Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава», та статтю 2 «Суверенітет України поширюється на всю її територію. Україна є унітарною. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканою».

До уваги користувачів бібліотеки було підготовлено книжкову виставку «Конституція України – перепустка у світ гідного життя». Представлені матеріали ознайомлять з важливими етапами історичного розвитку України на шляху до становлення України, як конституційної держави. 

Вітаємо всіх з Днем Конституції України. Щоб Україна завжди була вільною незалежною країною і всі керувалися верховенством права. Будуймо разом демократичне громадянське суспільство. Слава Україні!

Відповідальні працівники бібліотеки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top