Конструктивний діалог «Превенція та протидія домашньому насильству: захист прав жінок в умовах російсько-української війни»

  25 листопада у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, стартує Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» і закінчується 10 грудня в Міжнародний день Прав людини. Важливість цієї компанії полягає у тому, що у центрі уваги акції є людина з правом голосу і правом дій, згідно Закону України, Конституції України, міжнародних договорів та інших нормативно-законодавчих актів. 

Бібліотекарі читального залу приєдналися до Всеукраїнської акції  проти насильства тематичними заходами, які мають на меті привернути увагу громадськості проблеми подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. З цією метою 23 листопада 2023 року о 14:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся конструктивний діалог «Превенція та протидія домашньому насильству: захист прав жінок в умовах російсько-української війни»Захід пройшов у рамках засідання молодіжного дискусійного правового клубу «Діалог».

Головним завданням заходу було надання достовірної правової, фахової інформації щодо застосування правових знань і дій в рамках закону як людини та громадянина для захисту своїх моральних, матеріальних і духовних інтересів, які встановлені державою і закріплені Конституцією України та іншими нормативно-законодавчими актами. Тема засідання була приурочена Міжнародному дню боротьби за ліквідацію насильства і захисту прав жінок (25 листопада). 

Бібілотекар читального залу, керівник правового клубу «Діалог» Майя Шегда модерувала проведення заходу зі спеціалістами та партнерами читального залу ЦБ з метою надання більш об’ємної  юридичної інформації. Серед них були: Дмитро Савуляк – регіональний юрист БО «БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», який  акцентував на нормативно-правову базу даної тематики, стандарти запобігання насильству щодо жінок та домашньому насильству, захисту жертв та покарання кривдників. Віталій Світлик – регіональний координатор програми «Єднання заради дії». Марія Кравецька – старший інспектор з особливих доручень Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини. Служителька закону наголошувала на ефективність координації органів правопорядку та прокуратури, уряду, державних інституцій та неурядових організацій, на діяльності мобільних груп працівників поліції, які виїжджають на виклики по домашньому насильству.  Студенти Івано-Франківського ПНУ ім. В. Стефаника кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи висловлювали свої думки, погляди на проблему з позиції сучасної європейської молодої людини.  Представники БО «БФ «Карітас Івано-Франківської УГКЦ» жінки ВПО отримали кваліфіковану юридичну консультацію щодо подолання кризових психологічних та соціальних проблем в умовах російсько-української війни, тема заходу. В читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБ була представлена тематична виставка «16 днів проти насильства».

Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу Майя Шегда.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top