“Краса і велич жовто-блакитного символу України”

23 серпня 2017 року о 13.00 до дня Державного Прапору України на абонементі відділу обслуговування ЦБ (вул.К.Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулося патріотичне прес-досье “Краса і велич жовто-блакитного символу України”.

Користувачи бібліотеки з цікавістю ознайомилися з історією виникнення прапору. як відомо, за часів Київської Русі існували лише князівські стяги. Найбільш уживаними кольорами були червоний, білий та блакитний, рідко жовтий.Використання жовтого та блакитного кольорів на прапорах України-Русі простежується від часів прийняття християнства.

Бібліотекар наголосила про першу спробу створити жовто-блакитний прапор з двох горизонтальних смуг Головною Руською Радою, а 22 березня 1918 року Центральна Рада ухвалила Закон про Державний прапор республіки, затвердивши жовто-блакитний прапор.

23 серпня 2005 року в Україні відзначається День Державного Прапора України згідно з Указом Президента України від 23.08.04 № 987 “Про День Державного Прапора України”.Святкування Дня Державного Прапора в Україні спрямовано на вшанування багатовікової історії українського державотворення. Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, історії та сьогодення.

Захід призначений для широкого кола користувачів бібліотеки, відповідальна бібліотекар абонементу ЦБ Данилів Л.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top