«Лицарі патріотичної поезії»

У третю неділю травня в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій і ми в жалобі схиляємо голови перед нашими співвітчизниками, що стали жертвами кривавого тоталітарного режиму.

З метою вшанування жертв політичних репресій, 13 травня 2023 року, в бібліотеці-філії№8 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  бібліотекарка для своїх користувачів підготувала і провела інформаційний портал « Лицарі патріотичної поезії».

Бібліотекар розповіла учням – мільйони людей рішенням сталінської влади було без підставно оголошено « ворогами народу», страчено фактично без суду і слідства, приречені на муку та голодну смерть у таборах чи на засланні, також  стало знищення радянською владою цілого покоління української інтелігенції, що увійшли в історію під назвою розстріляне відродження. 3 листопада 1937 року на честь 20 – ї річниці великого жовтня було розстріляні понад 100 представників української інтелігенції серед яких М. Вороний, Г.Епік, Підмогильний, Куліш, М. Козоріс, М. Зеров і інші. Присутні вшанували пам’ять всіх, хто загинув від злодіянь тоталітарного режиму.

 Також було оформлено книжкову виставку «Без права на забуття».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top