“Лідер “неокласиків” та майстер сонетної форми”

26 квітня 2015 року о 12.00 на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16) відбулася година декламації “Лідер “неокласиків” та майстер сонетної форми” до 125 річниці від дня народження Миколи Зерова.

Бібліотекар 1 категорії абонементу ЦБ Лисенко Л.С. охарактеризувала Миколу Зерова як визначного літературознавця пореволюційної України, блискучого і відважного критика та полеміста,лідера славетної плеяди поетів, званої “неокласиками”,першорядного майстра сонетної форми і незрівняного перекладача античної поезії.

А оскільки він був не тільки спостережник, а й активний учасник свого часу, то і його статті, і чимало його сонетів таять у собі гостре вістря убивчої іронії чи й сатири і є яскравими пам”ятниками свого часу. За свою активну позицію у 1935 році він був висланий в концтабір на Соловки і вісті про нього загубились серед масових розстрілів в 1937-38 роках.

До декламації долучилися і молоді користувачі бібліотеки – студенти Прикарпатського університету.

При підготовці і проведенні заходу використана наступна література: Зеров М. Вибране.-К.: Український письменник,2011.-711с. Лавріненко Ю.Розстріляне Відродження:Антологія 1917-1933.К.:Смолоскип,2010р.

Відповідальна за зустріч Лисенко Л.C

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top