Літературна виставка-подіум “Філософська палітра творчості І. Дзюби”

Іван Дзюба – перший, хто посмів сказати світові, що російський інтернаціоналізм – це звичайна русифікація.
(В. Костюченко)

Screenshot_3

Академік, літератор, вчений, критик, громадський діяч, про якого найбільше авторитетно сказала Л. Костенко: “Іван Михайлович – неповторний і єдиний тому, що він людина-етика”.

Тож, до 85-річчя від дня народження І. М. Дзюби з 22.07.2016 в бібліотеці-філії № 2 діє літературна виставка-подіум “Філософська палітра творчості І. Дзюби”.

Тут ви можете ознайомитися з книгою спогадів і роздумів І. Дзюби “Не окремо взяте життя”. Цікавими для відвідувачів є інтерв’ю Івана Дзюби “ Найважче бути власною совістю”, яке він давав Богданові Залізняку для журналу “Дзвін”.

Зосереджуємо увагу наших користувачів на дослідженнях В. Костюченка “Ляпас радянській системі” та Р. Корогодського “Героїчна фантомасія і реальне обличчя вченого або надзвичайна складність простоти”.

Пропонуємо статті: А. Шевченка “Із когорти подвижників, Р. Іваничука “Моє слово про лідера шістдесятників”, В. Доника “Під знаком Івана Дзюби”. Газета “Слово Просвіти” від 21.07.16. пропонує читачам публіцистично-бібліографічну статтю “Іван Дзюба і Атлантида української Донеччини”.

Читайте І. Дзюбу, читайте про нього, відкривайте його для себе.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top