Літературна візитка “Чистий промінь Лесиного слова”

25 лютого виповнилось 152 роки від дня народження Лесі Українки – видатної української письменниці поетеси, перекладачки, культурної діячки. Її твори надихають, додають сил та впевненості. Завдяки щирій відданості рідній країні, її ім’я стало одним із символів української держави. 

З нагоди дня народження письменниці 28.02.2023 р. у бібліотеці-філії №6 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся захід – літературна візитка “Чистий промінь Лесиного слова”. Бібліотекарка розповіла про життя і творчість Лесі Українки. Наголосила, що вона є авторкою відомих поетичних, прозових та драматичних творів, мала хист до музики, знала 7 інознмних мов, займалася перекладацькою діяльністю, читала європейську літературу в оригіналі. 

Діти взяли участь у вікторині “Життєві дороги Лесі Українки”, де показали себе справжніми знавцями творчості письменниці. 

У виконанні юних любителів Лесиного слова прозвучали вірші “На зеленому горбочку”, “Дощик”, “Вишеньки”, “Колискова”. 

Також усі присутні ознайомилися з книгами, представленими на виставці-персоналії “Живе і зоріє поміж нас щире Лесине слово”.  Леся Українка своїм народженням та найменням  – Українка заявила  що Україна була , є і буде !

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top