Літературна вітальня «Слово Тараса – то наша окраса»

«В дні перемог і в дні поразок, В щасливі дні і в дні сумні  Іду з дитинства до Тараса, Несу думки свої земні»                                                                                                                                                                     Ю. Рибчинський

Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно. Він сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно у  вільній державі, підсвідомо і свідомо через уста кожного із мучеників нації незалежно від віку промовляє до кривдників:  «…не втечете І не сховаєтеся; всюди Вас найде правда-мста;…» В найбуремніші події нашого життя ми звертаємося до Т. Г. Шевченка – Генія, Батька, Пророка і Совісті нації.

Саме його слова лунали на барикадах у 2014 під час Революції гідності. Присутність Тараса Григоровича була помітною та відчутною всюди: його слова були на щитах, його образ поряд із образами Лесі Українки та Івана Франка підтримував майданівців. Він і сам брав у руки биту чи шину на ілюстраціях сучасних художників. Сьогодні, у час повномасштабної війни з росією він є найбільш цитованим автором. Слово Тараса – це і наш дороговказ, і наша підтримка, і наша надія, і наша окраса! 7 березня о 14.00 центральна бібліотека для дітей (вул.С.Бандери, 8) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради запросила учнів 4 класу ліцею №3 в літературну вітальню «Слово Тараса – наша окраса», присвячену 210 – річчю від Дня народження Т. Г. Шевченка. Діти оглянули книжково-ілюстративну виставку «Його славу віки привітали», біля якої розгадували вікторину за біографією та творчістю письменника. Діти із цікавістю слухали оповідання «Тарасові сни». Віталія Савченко, авторка цього твору, розповіла дітям історію створення свого оповідання, а потім прочитала його. Було й обговорення почутого. Діти висловлювали свої думки, розповідали, яка сторінка з біографії письменника найбільше вразила та декламували вірші Тараса Шевченка. Сьогодні з нами був Тарас Шевченко! Був доступним і сучасним, актуальним і молодим! Але генієм і пророком, батьком і совістю нації!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top