Літературна експозиція «Теплі історії про кохання»

«Любити — означає не дивитися один на одного,
любити — означає дивитися в одному напрямку»
А. де С.-Екзюпері

Кохання – найзагадковіше з усіх людських почуттів, яке окриляє, дає сили і натхнення, радість і захоплення. Воно може бути до Батьківщини, до рідного міста, до матері, до дівчини чи хлопця, і, звичайно, до книги, до читання.   День святого Валентина, або день закоханих  відзначається 14 лютого в Європі з XIII століття, в США – з 1777 року. У нас – з початку 1990-х років. 

До відзначення цього дня долучились і працівники бібліотеці-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, які 14.02.2023 року презентували літературну експозицію «Теплі історії про кохання».
Бібліотекарка розповіла про історію походження свята святого Валентина, та наголосила, що саме кохання надихає поетів і художників, музикантів і скульпторів на створення безсмертних шедеврів. І якби поставити собі за мету прочитати і передивитися все, що написано про це почуття, людині, без перебільшення, не вистачило б цілого життя.

А ще у світі цього дня відзначають Міжнародний день дарування книг, який створений, щоб об’єднати людей, які дарують книги дітям і один одному, а також щоб прищепити любов до читання.  Свої почуття до бібліотеки, до книги присутні висловлювали «валентинкою» –  листівкою у вигляді сердечка, та подарованими книгами.

Протягом дня в бібліотеці  експонувалася книжкова виставка – інсталяція «Любов єднає душі і серця», на якій представлені найкращі твори сучасних українських та світових авторів, сповнені романтичних мотивів

Відповідальні – працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top